Main Menu

Δεν τα κατάφερε στην Κρήτη η Ξάνθη και έχασε με 2-0 από τον ΟΦΗ.

Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Super League 1 η Xanthi FC γνώρισε την τρίτη φετινή ήττα μετά το 2-0 από τον ΟΦΗ. Στην αναμέτρηση του «Θ. Βαρδινογιάννης» το απόγευμα του Σαββάτου (26/10), η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ δέχθηκε τo 1-0 με το ξεκίνημα της επανάληψης (47′) από τον Φιγκεϊρέδο, σε μία αναμέτρηση που είχε χρήση VAR, τον Άμπαντ να αποκρούει πέναλτι στο α’ μέρος και τον Στάρτζεον να χάνει ευκαιρία για το 1-1 στο 78′, μεταξύ άλλων. Ο Σεμέδο στο 91′ έκανε με σουτ το τελικό 2-0 με τον Ρενέλα να έχει δοκάρι στο 95′. Η Xanthi FC μετά από 8 αγώνες έχει 15 βαθμούς γνωρίζοντας την 2η διαδοχική ήττα που ταυτόχρονα ήταν και η 2η εκτός έδρας. Την Τρίτη (29/10, 15:00) η επόμενη αναμέτρηση της ομάδας για τον θεσμό του Κυπέλλου, εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Στο 13′ η κεφαλιά του Τσιλιανίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει στα πρώτα λεπτά ακυρωθέν γκολ με τον Στάρτζεον (14′). Στο 18′ ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ με τον Ναμπί να το εκτελεί, την μπάλα να βρίσκει στον Κοβάσεβιτς και τον διαιτητή μετά από χρήση του VAR να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Στο 22′ ο Ναμπί από τα 11 βήματα νικήθηκε από τον Άμπαντ που απέκρουσε το πέναλτι. Στο 38′ ο Φοσέ μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά ανακόπηκε, ενώ στο 43′ και το 45′ Τσιλιανίδης και Ναμπί από μακριά προσπάθησαν να σκοράρουν με σουτ με τον Άμπαντ να μην αιφνιδιάζεται. Στο 47′ ο Ναμπί έκανε την πάσα, ο Φιγκεϊρέδο δέχθηκε την μπάλα και με σουτ έκανε το 1-0. Ο σκόρερ απείλησε λίγο αργότερα με νέο σουτ εκτός περιοχής αυτή τη φορά, που δεν βρήκε στόχο ενώ σε κόρνερ κατέληξε η προσπάθεια του Μπαριέντος (57′) και του Τσιλιανίδη (60′). Στο 63′ η κεφαλιά του Μουλέν κατέληξε στα χέρια του Σωτηρίου και στο 65′ το σουτ του Νέιρα πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Στο 78′ ο Στάρτζεον πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Σωτηρίου αλλά ανακόπηκε από τον Κοροβέση σε μία φάση που εξετάστηκε από VAR για περίπτωση πέναλτι. Στις καθυστερήσεις ο Σεμέντο μετά την πάσα του Νέιρα, με πλασέ έκανε το 2-0. Στο τελευταίο λεπτό ο Ρενέλα με κεφαλιά είχε δοκάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής), α’ βοηθός ο Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), β’ βοηθός ο Ανδρέας Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών), 4ος διαιτητής ο Σπυρίδων Κολυτάς (ΕΠΣ Λασιθίου), διαιτητής VAR ο Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας) και διαιτητής AVAR ο Ράινχρντ Μπούξμπάουμ (ΕΠΣ Αν. Αττικής).

νθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτήριου, Μπραόυν (66’ Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης (71’ Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο.

Ξάνθη (4-2-3-1): Άμπαντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς (56’ Μουλέν), Τερκί, Στάρτζεον, Εντουάρντο (56’ Μπαριέντος), Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71’ Ρενέλα).