Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Μεγάλες καταστροφές στη Θάσο-Τα νερά “κατάπιαν” πεζοδρόμια και παρέσυραν αμάξια.

Μεγάλες είναι οι ζημιές τις οποίες προκάλεσε στο νησί της Θάσου η έντονη κακοκαιρία η οποία πλήττει τις τελευταίες μέρες την ευρύτερη περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους., οι οποίοι προκάλεσαν και απαγόρευση απόπλου των ferry boats
Γι’ αυτό τον λόγο ο δήμος Θάσου κατέθεσε στην Περιφέρεια αίτημα ώστε να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 με απόφαση του δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο μέρος του νησιού και κυρίως στις δημοτικές κοινότητες Λιμεναρίων, Ποτού και Μαριών, καθώς και στις κοινότητας Ποταμιάς και Λιμένα. Μάλιστα στη Σκάλα Ποταμιάς η παραλία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με τα ορμητικά νερά να προκαλούν ζημιές σε επιχειρήσεις, αλλά και στο φρεάτιο του βιολογικού.

Φωτογραφία: Πάνος Μαντέχος

Προβλήματα εντοπίζονται και στις Μαριές, με τον δρόμο προς το χωριό να έχει «κάτσει» και τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, όπως προσοχή πρέπει να δείχνουν και όσοι κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο του νησιού λόγω των κατολισθήσεων.

Φωτογραφία: Σωτηρία Καλαϊτζή

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στα Λιμενάρια, καθώς ξεχείλισαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού και συνεπώς, υποχώρηση των υδάτων, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και νέο κύμα βροχοπτώσεων.

Περίπου στις 15:00 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019 και μετά από πολλές ώρες ασταμάτητης, έντονης βροχόπτωσης, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στην Καβάλα, προκάλεσαν μία ευμεγέθη «τρύπα» εξαφανίζοντας το πεζοδρόμιο και μέρος του οδοστρώματος!

Το σημείο όπου τα ορμητικά νερά «κατάπιαν» το τσιμέντο και την άσφαλτο είναι δίπλα ακριβώς από τη στάση «Πλατανάκια», Εκεί έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Τροχαίας Καβάλας για την απαραίτητη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Βιβλική είναι η εικόνα από την Παναγία της Θάσου το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019, καθώς η καταρρακτώδης και παρατεταμένη βροχή μετάτρεψε τον κεντρικό δρόμο του χωριού σε ορμητικό χείμαρρο.

Το νερό παρέσυρε στο διάβα του όποιο όχημα βρέθηκε μπροστά του, κατεβάζοντας παράλληλα πέτρες και ξύλα από το βουνό, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ οι κάτοικοι έβλεπαν έντρομοι την καταστροφή από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες στις οποίες ανέβηκαν για να γλυτώσουν.

Δείτε το βίντεο

Gepostet von Panos Place am Freitag, 22. November 2019

Kavalapost