Main Menu

Με απόλυτη επιτυχία η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης στο Βαλκανικό Γάμο στο Βελιγράδι.

Επέστρεψε η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων από το Βελιγράδι, όπου μετέβη από τις 14 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση “Βαλκανικός Γάμος” που δόθηκε στο Εθνικό Θέατρο της παραπάνω πόλης το Σάββατο 16/11/2019.

Με την παρουσίαση του Βαλκανικού Γάμου στο Βελιγράδι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τριεθνής αυτή συνεργασία, στην οποία συμμετείχε από πλευράς Ελλάδας το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, το Εθνικό Συγκρότημα “PHILIP KUTEV” της Βουλγαρίας και το αντίστοιχο “KOLO” της Σερβίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
Στο κατάμεστο θέατρο αναδείχθηκαν και προβλήθηκαν τα σημαντικότερα έθιμα του ελληνικού γάμου, οι χοροί και τα τραγούδια μας, που ενθουσίασαν το κοινό, ενώ οι ελληνικές ενδυμασίες λάμπρυναν την παράσταση και το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών συνόδευε όλη την εμφάνισή μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα χορεύουν και άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και παπούτσια

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η παρουσία των τριάντα οκτώ συνοδών, μελών και φίλων του σωματείου μας που συνόδευσε την αποστολή και την υποστήριξε με την παρουσία του. Την αποστολή συνόδευαν η Πρόεδρος, κ.Πέπη Στάντσιου, η Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Ντίνα Γουλιμάρη, η Β’ Αντιπρόεδρος & Έφορος Ιματιοθήκης, κ. Φανή Κυριακίδου και η Έφορος Χορού, κ. Ζωή Συμεωνίδου.
Χορευτές και συνοδοί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του Βελιγραδίου, όπως και της πόλης Νόβι Σαντ, διασκέδασαν και γνώρισαν την κουλτούρα των Σέρβων.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές για τη συνεργασία, και τη ζεστή φιλοξενία. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του που ακολούθησαν την αποστολή και στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειάς του, το μουσικό σχήμα “Μπάντα Τέτοια” που απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τις μουσικές της πατρίδας μας, καθώς και όσους βοήθησαν στην Εφορεία Ιματιοθήκης.

Τέλος, ευχαριστεί και συγχαίρει το χοροδιδάσκαλο κ. Κυριάκο Αθανασιάδη για την προετοιμασία της χορευτικής ομάδας και την άψογη εμφάνισή τους, τη δασκάλα χορού κ. Μάγδα Καραγιαννίδου για την προετοιμασία της αποστολής και του ταξιδιού στο σύνολό του και τους χορευτές για τη χορευτική τους ικανότητα, το κέφι, τη διάθεση και την έξοχη παρουσία τους. Δικαίωσαν τον δάσκαλό τους και έδωσαν δύναμη στη διοίκηση του Λυκείου μας να συνεχίσει το έργο της.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, ουρανός, δέντρο, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, δέντρο, ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες