Main Menu

Επιστροφή στις νίκες για τη Ξάνθη που κέρδισε τον Ατρόμητο με 1-0 στα Πηγάδια.

Επέστρεψε στις επιτυχίες η Xanthi FC επικρατώντας το απόγευμα της Κυριακής (1/12) με 1-0 επί του Ατρομητου στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Super League 1. Η ξανθιώτικη ομάδα έβαλε τέλος στα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα σκοράροντας στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης από το σημείο του πέναλτι με τον Εντουάρντο. Με τον τρόπο αυτό πανηγύρισε την 6η φετινή της νίκη που ταυτόχρονα ήταν η 3η στην έδρα της. Στους 19 βαθμούς και την 3η θέση έφτασε η Xanthi FC έχοντας στην αναμέτρηση υπηρεσιακό τεχνικό “δίδυμο” τους Γιώργο Κόλτση και Τάσο Σιδερίδη, ενώ ο Εντουάρντο πέτυχε το 3ο φετινό του γκολ.

Στις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης, στο 1’ το σουτ του Τζουρίτσκοβιτς απέκρουσε με γροθιές ο Μέγερι και στο 14′ η προσπάθεια του Μανούσου δεν βρήκε στόχο. Στο 21′ ο Εντουάρντο έκανε το σουτ από πλάγια θέση που απέκρουσε ο Μέγερι σε κόρνερ. Στο 27′ το μακρινό φάουλ του Ταλόσα δεν ανησύχησε τον Άμπαντ σε ένα πρώτο μέρος με ρυθμό, αλλά χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες. Στην επανάληψη, στο 47′ το σουτ του Κοβάσεβιτς δεν βρήκε στόχο και στη συνέχεια ήρθαν οι πρώτες αλλαγές από τους προπονητές με τους Γιακουμάκη και Καμαρά να περνούν στον αγώνα. Στο 57′ ο Τζουρίτσκοβιτς μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε με τον Εντουάρντο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ευστοχεί στο 59′ κάνοντας το 1-0. Στο 62′ ο Άμπαντ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Μανούσου απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Στο 69′ ο Εντουάρντο μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Στάρτζεον δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε και η ευκαιρία χάθηκε. Στο 82′ το φάουλ του Γκάλο πέρασε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Φωτιάδης (ΕΠΣ Καστοριάς), με α’ βοηθό τον Νίκο Δημόπουλο (ΕΠΣ Φλώρινας), β’ βοηθό τον Θεόδωρο Τζιουβάρα (ΕΠΣ Κοζάνης), 4ο διαιτητή τον Αλέξανδρο Κατσικογιάννη (ΕΠΣ Ηπείρου), διαιτητή VAR τον Άγγελο Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών) και διαιτητή AVAR τον Ανδρέα Φωτόπουλο (ΕΠΣ Αθηνών).

XANTHI FC (Γ. Κόλτσης – Τ. Σιδερίδης): Άμπαντ, Σόσα, Φασίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κοβάσεβιτς, Τερκί (55′ Καμαρά), Στάρτζεον, Εντουάρντο (84′ Ντε Λούκας), Τζουρίτσκοβιτς, Ρενέλα (65′ Μπαριέντος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης – Σ. Οφρυδόπουλος): Μέγερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόσα, Χαρίσης, Μπαένα (83′ Ούμπιδες), Ανδρούτσος (68′ Ρόσα), Ενσικουλού, Βέλλιος (54′ Γιακουμάκης), Μανούσος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ