Main Menu

Υπεύθυνος Πανεπιστημιακών σχέσεων του Ιδρύματος Sciacca ο Ξανθιώτης ιστορικός Δημήτρης Γιαννακούδης

Έχει B.A. Ιστορίας και Εθνολογίας και M.S. Σπουδές Ν.Α. Ευρώπης, Νομική και Dipl. στις Στρατηγικές Διαπραγματεύσεις και στη Διαχείριση Συγκρούσεων.

Έχει ασχοληθεί με την ιδιωτική εκπαίδευση στο παρελθόν και από το 2015 είναι υπεύθυνος και συντονιστής του Xanthi TechLab (πρώην Αμερικανική Γωνιά) ενός πολυχώρου που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Το πεδίο των δράσεων και τα project που οργανώνει έχουν αντικείμενο την καινοτόμα εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Ως αποτέλεσμα αυτών το Xanthi TechLab κατέκτησε την 4η θέση στο διαγωνισμό StartUpper Awards 2018 στην Κατηγορία Δομές, ιδιωτικές και Δημόσιες Πρωτοβουλίες. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει τον Περιφερειακό Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE XANTHI με πολλές ομάδες από όλη την περιφέρεια και εθελοντές από το πανεπιστήμιο. Δέχτηκε μάλιστα τα συγχαρητήρια της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη διοργάνωση και την υποστήριξη της εκπαιδευτικής καινοτομίας της νεολαίας στην περιοχή. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Έχει πλούσια εθελοντική δράση σχετικά με την πολιτιστική διπλωματία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Από το 2015 είναι στέλεχος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca και του ομώνυμου ιδρύματος, ως υπεύθυνος πανεπιστημιακών σχέσεων.

Σχετικά με την εμπειρία του στα Διεθνή Βραβεία έχει δηλώσει “ τα βραβεία είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό, η ανιδιοτελής εθελοντική προσφορά στην επιστήμη, την τέχνη και τα γράμματα. Δεν είναι ένας ακόμη πολιτιστικός οργανισμός, αλλά είναι η ανάπτυξη της πολιτιστικής διπλωματίας και η δικτύωση λαμπερών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο με γνώμονα την κοινή προσφορά.

Προσωπικά η οικογένεια των βραβείων μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω φίλους και συνεργάτες με τους οποίους μοιραζόμαστε ως κοινά όνειρα την προσφορά και τη χρησιμότητα. Γιατί μια από τις μεγαλύτερες αρετές είναι να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας, μοιράζοντας τη γνώση που αποκτούμε.

peoplenews