Main Menu

Θράκη: Λαθρομετανάστες απείλησαν με μαχαίρι οδηγό και του πήραν το αυτοκίνητο στον ορεινό όγκο.

Νέο σοβαρό κρούσμα με… πρωταγωνιστές λαθρομετανάστες, οι οποίοι απείλησαν με μαχαίρι οδηγό αυτοκινήτου στην περιοχή του ορεινού όγκου Σουφλίου, σημειώθηκε χθες το πρωί.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι πέντε άτομα που ακολούθησαν την γνωστή διαδρομή στα ορεινά χωριά του δήμου Σουφλίου, λίγο έξω από το χωριό Χλόη Ροδόπης, ένας από αυτούς προσποιούνταν στον δρόμο ότι… κούτσαινε. Ο οδηγός ενός αγροτικού αυτοκινήτου που περνούσε από το σημείο, σταμάτησε θέλοντας να τον βοηθήσει. Τότε πετάχθηκαν ξαφνικά άλλα τέσσερα άτομα που ήταν κρυμμένα και με την απειλή μαχαιριού τον υποχρέωσαν να κατέβει. Του πήραν όλα τα πράγματα, το κινητό του τηλέφωνο, κάποια ρούχα που είχε και το πορτοφόλι με τα χρήματα, ενώ παράλληλα τον έδεσαν.
Λίγη ώρα αργότερα τον βρήκε οδηγός άλλου αυτοκινήτου και τον μετέφερε στο χωριό, απ’ όπου ενημέρωσαν την αστυνομία. Μετά από λίγη ώρα βρέθηκε το αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο στο χωριό Σάντα Ροδόπης, ένα από τα σημεία που περνούν οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι έρχονται από το νομό Έβρου εφόσον περάσουν από την Τουρκία μέσω του ποταμού και ακολουθούν την διαδρομή από την πλευρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων και του ορεινού όγκου. Κι αυτό επειδή από εκεί πιστεύουν ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να εντοπιστούν από τους συνοριοφύλακες.
Το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό περιστατικό, είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των συνεχών κρουσμάτων με φωτιές που βάζουν λαθρομετανάστες στην ορεινή περιοχή κυρίως του δήμου Σουφλίου προκειμένου να ζεσταθούν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τελευταία διάστημα σε Ρούσσα και Σιδηρώ να καταστραφούν από πυρκαγιές που προκλήθηκαν, διάφορα ποιμνιοστάσια. Να θυμίσουμε επίσης, ότι όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr, πριν από καιρό στην περιοχή του Mεγάλου Δερείου, δάσκαλος σε σχολείο της περιοχής είχε επίσης δεχθεί επίθεση από λαθρομετανάστες με σκοπό να πάρουν το αυτοκίνητό του και να το χρησιμοποιήσουν για να μεταβούν προς το εσωτερικό της χώρας. Τότε αυτός τους ξέφυγε, αλλά η κατάσταση είναι ξεκάθαρο πως έχει γίνει ανεξέλεγκτη και δικαιολογημένα ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, μετά από τις συνεχείς καταγγελίες και τα έντονα παράπονα των δημοτών του, πρόσφατα ζήτησε από κάθε αρμόδιο κρατικό ή άλλο φορέα, να πάρει μέτρα γιατί ο κόσμος φοβάται τι μπορεί να του συμβεί ανά πάσα στιγμή.
evros-news