Main Menu

H Ξάνθη γιόρτασε τους Τρείς Ιεράρχες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε προσηκόντως η μνήμη των προστατών των Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ομιλητής ήταν ο γνωστός θεολόγος, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ο οποίος ανέπτυξε με άριστη φιλοσοφική και θεολογική τεκμηρίωση καθώς και με ενάργεια το θέμα: “Ναρκισσισμός χωρίς ηδονή και σχέσεις χωρίς νόημα. Δύο σημερινά προβλήματα και οι Τρείς Ιεράρχες”.

Τον ομιλητή , που παρουσίασε ο Δ/ντης του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Ματζάκος, καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος έκλεισε και την εκδήλωση, ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε τη διάλεξη συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία καθώς και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών και Ευεργετών της Παιδείας, ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μερίμνησε για τον ευπρεπισμό του Κολλύβου καθώς και την Αρτοκλασία.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας με θέμα την κατά Θεόν και θύραθεν σοφία των Αγίων Τριών Ιεραρχών εξεφώνησε ο Δρ. Θεολογίας και Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης κ. Διονύσιος Τσεντικόπουλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης προς τιμήν των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών που εκπροσώπων των σχολείων της περιοχής

poimin.gr