Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
18°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες στη Ξάνθη και σε ολόκληρη τη Θράκη.

Ραγδαία μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες στη Θράκη.
Έντονες γενικευμένες βροχές και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τα ξημερώματα στην περιοχή μας.
Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (κατά 10-12 βαθμούς Κελσίου συνολικά), από τις πρόμεσημβρινές – μεσημβρινές ώρες, θα μετατρέπουν τις βροχές σε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα από τα 400-500 μ. υψόμετρο περίπου. Στον Βόρειο και κυρίως Βόρειοδυτικό Έβρο, θα χιονίσει σε περιοχές με ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο περί τα 300 μ. περίπου.
Αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο και όσοι κινηθείτε σε αυτό, συνίσταται να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. Αποφύγετε επίσης, τις μετακινήσεις στη γειτονική Βουλγαρία, η οποία προβλέπεται να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα από τα σημαντικά ύψη χιονιού.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.
➡️ 🌨Από αργά το απόγευμα και όσο βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες, τα υψόμετρα που θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις θα πέφτουν ολοένα και χαμηλότερα, ενώ από το βράδυ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να σημειωθούν ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.
➡️ Άνεμοι Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί στο Θρακικό πέλαγος, στρεφόμενοι σε Βορείους από τις προμεσημβρινές ώρες με πρόσκαιρη εξασθένηση και εκ νέου ενίσχυσή τους σε Θυελλώδεις Βόρειους από τα μεσάνυχτα και μετά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Καιρικά Νέα Θράκης