Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ντελίριο μειονοτικού δημάρχου της Ροδόπης: «Τουρκική η μειονότητα στη Θράκη, να αγκαλιάσουμε τη μητέρα πατρίδα»

Μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η παρουσία δύο εκ των συνολικά τεσσάρων δημάρχων της Ροδόπης σε εκδήλωση ανθελληνικών προθέσεων στην Προύσα της Τουρκίας. Ο λόγος για τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν και τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, οι οποίοι παρευρέθηκαν σε μεγάλη εκδήλωση του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ιάσμου επιδόθηκε σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkomotini, σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ντελίριο, κάνοντας λόγο για  «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, ενώ δήλωσε πιστός στον «τουρκισμό» του. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε πως  «καινούρια αποστολή του Δήμου Ιάσμου θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα».

«Είμαστε με δύναμη δίπλα στους αδελφούς μας, στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που ήρθα», είπε στη συνέχεια, ενώ ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε:

«Και εγώ είμαι απόφοιτος ελληνικού γυμνασίου, λυκείου και πανεπιστημίου, αλλά δόξα το θεό μέχρι σήμερα δεν έχασα τίποτα από την πίστη μου στο μουσουλμανισμό και στον τουρκισμό μου. Πολλοί μου λένε ‘’μη λες πολλά κουκούλωσέ το και προχώρα’’. Εγώ διαφωνώ. Αυτοί που μας παρακολουθούν λένε ότι κάνω σόου. Για εμένα όμως πολιτικός είναι αυτός που βάζει την πολιτική να περνάει από την καρδιά του. Αυτό έχουμε μάθει και τέτοια πολιτική εφαρμόζουμε. Εδώ και 13 χρόνια οι φίλοι οι οποίοι  κέρδιζαν τον Δήμο Ιάσμου, που κέρδιζαν προβάλλοντας τον θρησκευτικό διαχωρισμό, δυστυχώς σήμερα μας κάνουν αντιπολίτευση συνεργαζόμενοι με τους Έλληνες δημοτικούς συμβούλους».

Υπό το βλέμμα ευνοούμενων του Ερντογάν

Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε υψηλές παρουσίες από την Τουρκία, δεν έλειψαν άνθρωποι από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Μεταξύ τους μάλιστα ήταν κι ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν -ενώ ανέπτυξαν κι άλλες επαφές- οι δύο δήμαρχοι της Ροδόπης.

Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση στην Προύσσα πολιτικοί όπως ο Χακάν Τσαβούσογλου πρώην πρόεδρος της Βουλής κι επιτελικός βουλευτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επίσης παρόντες ήταν βουλευτές και πολιτικοί της Τουρκίας λιγότερο… μετριοπαθείς από τον κο Τσαβούσογλου, ο οποίος στο λόγο του -που έγινε μπροστά στην τουρκική σημαία και τη σημαία του συλλόγου με σαφή αναφορά στην ανεξάρτητη Δυτική Θράκη- είπε μεταξύ πολλών: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μάς έδειξε πως η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία, αλλά είναι πιο ευρεία, καθώς αποτελείται από την περιοχή της καρδιάς μας».

Πηγή πληροφοριών και οπτικοακουστικού υλικού: fonirodopis/inkomotini