Main Menu

Βράδια λαογραφίας σήμερα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης-Δείτε το πρόγραμμα των ΘΛΕ για σήμερα Τρίτη.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 19:00

Βραδιά λαογραφίας, παιδικά χορευτικά.

Οι μικροί χορευτές των λαογραφικών συλλόγων της πόλης, οι συνεχιστές της παράδοσής μας, παρουσιάζουν με χάρη, λεβεντιά και μεράκι χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Νέας Κεσσάνης «Αγία Παρασκευή», Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (παιδικό), Διομηδείας, «η Θράκη».

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 10:00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Ταινία είναι μια αλήθεια που επαναλαμβάνεται 24 φορές το δευτερόλεπτο»

Μέσα από τις θεματικές ενότητες έχουμε μια προσέγγιση στην ιστορία της τέχνης του κινηματογράφου. Σμιλεύοντας το χρόνο. Η κινηματογραφική μηχανή και οι βασικές λειτουργίες της. Η γραμματική της κινηματογραφικής τέχνης. Οι ταινίες και οι κινηματογραφιστές. Φιλμ – digital – Λησμονημένες μορφές δημιουργίας – σύγχρονες παραγωγές. Άλλο κοιτάζω κι άλλο βλέπω. Πληροφορίες συμμετοχές στο τηλ. 2541025421

Οργάνωση:Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης / Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 20:00

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ.«Ο μύθος του Ορφέα στην μεγάλη οθόνη»

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ έχει δημιουργήσει ένα αρχείο από ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του JeanCocteau στον Αμερικάνικο νότο του TennesseeWilliams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Νικολαϊδη στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του MarcelCamus.

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ