Main Menu

Πρεμιέρα για τέσσερις καινούργιες ταινίες στον κινηματογράφο Odeon Ξάνθης την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

The Call of the Wild / Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης

Η ταινία βασίζεται στην πολυαγαπημένη κλασική ιστορία «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» και φέρνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Μπακ, ένα σκύλο με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας – αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας στο τέλος την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς

Πρωταγωνιστές: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντελ

Κατηγορία: Οικογενειακή περιπέτεια

Καταλληλότητα: K

Διάρκεια: 1.40’

 

Sonic the Hedgehog / Sonic η Ταινία (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

Βασισμένη στην παγκόσμια υπέρ-επιτυχημένη videogame σειρά της Sega, η ταινία «Sonic» διηγείται την ιστορία του γρηγορότερου σκαντζόχοιρου του κόσμου, καθώς απολαμβάνει το νέο του σπίτι στη Γη. Σε αυτή τη live-action περιπετειώδη κωμωδία, ο Sonic και ο νέος καλύτερος φίλος του Τομ (Τζέιμς Μάρσντεν) συνεργάζονται από κοινού για να υπερασπιστούν τον πλανήτη από τον διαβολικό Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ) και τα σχέδια του για παγκόσμια κυριαρχία.

Σκηνοθεσία: Τζεφ Φάουλερ

Πρωταγωνιστές: Τζέιμς Μάρσντεν, Τζιμ Κάρεϊ, Τίκα Σάμπτερ, Νατάσα Ρόθγουελ, Νιλ ΜακΝτόνα, Άνταμ Πάλι

Κατηγορία: Περιπέτεια δράσης, Οικογενειακή

Καταλληλότητα: K

Διάρκεια: 1.40’

A Hidden Life / Μία Κρυφή Ζωή

Ο Φραντς Γιεγκερστέτερ (Όγκαστ Ντιλ), ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιεγκερστέτερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι (Βάλερι Πάχνερ). Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους — και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή. Η επιστροφή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ σε μία απίστευτης ομορφιάς δραματική ταινία και με τον Μπρούνο Γκαντς σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη.

Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ

Πρωταγωνιστές: Όγκαστ Ντιλ, Βάλερι Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Μαρία Σιμόν, Μάικλ Νίκβιστ, Τομπίας Μορέτι, Ούλριχ Μάτες, Καρίν Νοϊχάουζερ, Γιούργκεν Πρόχνοφ

Κατηγορία: Βιογραφικό δράμα

Καταλληλότητα:

Διάρκεια: 2.54’

Little Women / Μικρές Κυρίες

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτις Greta Gerwig (Lady Bird) με τις Μικρές Κυρίες της κατάφερε να δώσει μια νέα πνοή στην κλασσική νουβέλα και στα γραπτά της Louisa May Alcott και να ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της Jo March, το συγγραφικό alter ego της, που αντανακλά στην μυθιστορηματική ζωή της. Στην εκδοχή της Gerwig, η γεμάτη αγάπη ιστορία της οικογένειας March -τέσσερα νεαρά κορίτσια, η καθεμία από τις οποίες είναι αποφασισμένη να ζήσει την ζωή της όπως θέλει -είναι άφθαρτη μέσα στο χρόνο και παράλληλα, στέκει επίκαιρη.

Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουιγκ

Πρωταγωνιστές: Σίρσα Ρόναν, Έμμα Γουάτσον, Φλόρενς Πιου, Ελίζα Σκάνλεν, Λόρα Ντερν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τρέισι Λετς, Μπόμπ Οντένκερκ, Μέριλ Στριπ

Κατηγορία: Δραματική

Καταλληλότητα:

Διάρκεια: 2.15