Main Menu

Σήμερα η μεγάλη συναυλία με το Γιώργο Γιαννιά-Δείτε όλες τις εκδηλώσεις των ΘΛΕ.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 11:30.

Χορευτικά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

Ευμοίρου, Χορευτικό τμήμα του μουσικογυμναστικού συλλόγου Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Ο Θερμαϊκός», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Βλάχων Σιδηροκάστρου, τμήμα παραδοσιακών χορών Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, Νέας Μηχανιώνιας.

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 10:00.

Bazaar.Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.

Στο γνωστό στέκι της κεντρικής πλατείας με μακιγιάζ για τους μικρούς φίλους και με bazaar χειροποίητων ειδών για την ενίσχυση των δράσεών του συλλόγου.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 19:00

10ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής

Το φεστιβάλ φωνητικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής έχει σκοπό την παρουσίαση στο αστικό κοινό τραγουδιστικών τεχνικών και ηχοχρωμάτων, που αναπτύσσονται στον ελληνικό χώρο ή στις ανά τον κόσμο ελληνικές κοινότητες και συνθέτουν τον ελληνικό μουσικό λαϊκό πολιτισμό. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡ.Κ.Ε.Τ.) και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ.) και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Οι σύλλογοι που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τις παρακάτω περιοχές:

  • Γκαγκαβούζηδες Οινόης (Έβρος), λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος Οινόης Ορεστιάδας «Το Κρασοχώρι»,
  • Μακρά Γέφυρα (Ανατολική Θράκη), εκπολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος «Τα Δίδυμα Τείχη»,
  • Μάρηδες (Έβρος), Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης,
  • Μεταξάδες (Έβρος), πολιτιστικός σύλλογος Μεταξάδων,
  • Νέα Βύσσα (Έβρος), σύλλογος γυναικών Νέας Βύσσας,
  • Πεντάλοφος (Έβρος), σύλλογος γυναικών Πενταλόφου.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ, ώρα 17:00

«Μπαλνταφάν με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ. «Νέες Αποκριάτικες περιπέτειες ΙΙΙ»

Η ΦΕΞ, ξετυλίγει το κουβάρι του παραμυθιού και σας προσκαλεί στη θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού της Θεάτρου. Μικροί παραμυθένιοι ήρωες σε μια αποκριάτικη ιστορία που συνέβη κάποτε, ίσως και εδώ… που καταλήγει σε ένα ξέφρενο Μπαλνταφάν!!! Σκηνοθεσία ΒάνιαΦίτσεβα. Γενική είσοδος 3€, με χυμό ή καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων- Κρατήσεις στο τηλ 2541025421

Οργάνωση ΦΕΞ / Εργαστήρι μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ

Πλατεία Δημοκρατίας,ώρα: 19:30

Συναυλία Γιώργος Γιαννιάς

Ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της γενιάς του, εμφανίζεται στην κεντρική σκηνή, με μία δυναμική μπάντα που θα μας ανεβάσει στα ύψη.

Ο Γιώργος Γιαννιάς από 1998 ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχοντας ήδη συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως τους Γιώργο Μαζωνάκη, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Σταμάτη Γονίδη, Άντζελα Δημητρίου, Δημήτρη Κοντολάζο, Κατερίνα Στανίση, Αντύπα, Ευρυδίκη και άλλους συνεχίζει να ξεσηκώνει το κοινό του σε κάθε του εμφάνιση. Ο πιο ερωτικός ερμηνευτής της γενιάς του, με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του θα κάνει μια ξεχωριστή εμφάνιση σε ένα εορταστικό και διασκεδαστικό αποκριάτικο event, ερμηνεύοντας τις επιτυχίες του αλλά και αγαπημένα κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών.

Τη βραδιά ανοίγουν στις 18:30 οι Cultera, μια νεοσύστατη τετραμελής μπάντα από την Ξάνθη. Δημιουργήθηκαν από νέους ανθρώπους με πάθος για τη μουσική και σκοπό την έκφραση τους μέσω αυτής. Επηρεασμένοι μουσικά κυρίως από την ελληνική ροκ αλλά και ποπ σκηνή έχουν συνθέσει μια «τρελή» παρέα γεμάτη μουσική. Μετά το επιτυχημένο τους ξεκίνημα έχουν ως σκοπό με τις εμφανίσεις τους να σας κάνουν να τραγουδήσετε μαζί τους και να σας παρασύρουν στους ρυθμούς τους. Αποτελούνται από τους Φίλιππο Παϊτάρη φωνητικά και κιθάρα, ΠάρηΜουρβάτη ηλεκτρική κιθάρα, Βασίλη Τσιακούλια μπάσο και Γιάννη Καλεντερίδη τύμπανα.

Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Κ. Μπένη και Βλαχοπούλου, άνωθεν Δημ. Πάρκινγκ, ώρα:20:00

«Με του φανού τα ανάμματα, τραγούδια και πειράγματα»

Μια ζωντανή Διονυσιακή γιορτή από την Κοζάνη , που επαναλαμβάνεται τους τελευταίους τρεις αιώνες, έρχεται στην «αυλή» του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης. Ο πολιτιστικός σύλλογος Κοζάνης «Οι Μακεδνοί» θα μεταφέρει την παραδοσιακή Κοζανίτικη Αποκριά στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Πιασμένοι χέρι – χέρι, άντρες και γυναίκες γύρω από την φωτιά, θα μας πουν τραγούδια της λεβεντιάς, της αγάπης, τραγούδια με έντονο το στοιχείο του αυτοσαρκασμού, της καθημερινότητας αλλά και σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς.

Το έθιμο των Φανών της Κοζάνης στηρίζεται στην αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου. Ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης παρέα με τους «Μακεδνούς» σας προσκαλούν να συμμετέχετε και εσείς στο έθιμο των Φανών και στο υπαίθριο γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.Είσοδος ελεύθερη.

Αίθουσα δεξιώσεων –εκδηλώσεων«Απόλλων», ώρα 21:30

Ετήσιος χορός του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης

Ένα παραδοσιακό γλέντι με την οκταμελή ορχήστρα«Μπάντα Τέτοια» αποτελούμενη από τον Γκεράκη Τσαρμαντίδη, στο κλαρίνο, το καβάλι και την τσαμπούνα, τον Γιώργο Παραπέρογλου , στο ακορντεόν και το τραγούδι, τον Μελέτη Παντελίδη, στα κρουστά, τον Στάθη Γκαντίρη, στη Γκάιντα και το τραγούδι, τον Χάρη Τσιπουρίδη, στο βιολί, τον Σάκη Χατζηανδρέα και τον Αναστάσιο Κουτσαμπασίδη, στη τρομπέτα, εμπλουτισμένο και από αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Τιμή εισόδου 17 ευρώ για ενήλικες και 8 ευρώ για παιδιά με πλήρες μενού και ποτό. Ρεζερβέ στο τηλ.: 6944643310.

Οργάνωση Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης.