Main Menu

Σήμερα η μεγάλη μουσική παράσταση με το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «Αρίων»

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 20:00

Μουσική παράσταση με το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «Αρίων»

«Είναι αρρώστια τα τραγούδια»

Το φωνητικό συγκρότημα Αρίων γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές του 1990. Από το 1990 μέχρι το 2014 με διευθυντή τον Γιάννη Παπαδόπουλο και στη συνέχεια με διευθυντή τον Τριαντάφυλλο Σφυρή συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, δίνοντας την δική του άποψη για το χορωδιακό τραγούδι.

Φέτος επέλεξε να παρουσιάσει την περσινή παράσταση «Είναι αρρώστια τα τραγούδια», που είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία, με κάποιες μικρές αλλαγές. Στην παράσταση αυτή, στην οποία συμμετέχουν 38 μέλη ως χορωδοί, τραγουδιστές και μουσικοί, τα μέλη του Αρίωνα και οι φίλοι τους που τους πλαισιώνουν, θα μας δώσουν την δική τους άποψη πάνω σε μερικά από τα τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους την ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες παραστάσεις του Αρίωνα ξέρουν πλέον ότι ο χαρακτηρισμός «χορωδία» προσδιορίζει το σχήμα, γι’ αυτό και προτιμάει να αυτοπροσδιορίζεται ως «Φωνητικό Συγκρότημα». Μέσα από τις παραστάσεις του προσπαθεί να πάει πιο πέρα από το απλό χορωδιακό τραγούδι και να εξερευνήσει τις εκφραστικές δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής, χρησιμοποιώντας την πολλές φορές ακόμη και κάπως… ανορθόδοξα.

Πριν την παράσταση θα προβληθεί μια 15λεπτη ταινία αφιέρωμα στα 30 χρόνια του Αρίωνα βασισμένη στο οπτικοακουστικό υλικό από την πρώτη εμφάνισή του το 1990.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

  • Τα μέλη του φωνητικού συγκροτήματος: Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Κυριάκος Φελέκης, Κώστας Πασβάντης, Μάκης Α. Αβραμίδης, Κώστας Δημητριάδης, Άγγελος Ξανθόπουλος, Γιάννης Κοκκαλίδης, Ξάνθος Νεραντζής, Νίκος Παπαβασιλείου, Νότης Μιχαηλίδης, Γιώργος Γκουδίνας, Ηλίας Σπορίκης και Παναγιώτης Νταραμπέκης.
  • Οι φίλοι τους: Καίτη Μπεμπεκίδου, Αθανασία Πουλουτίδου, Μαρία Κωτσάλη, Έλενα Σαμουργκανίδου, Αναστασία Συμεωνίδου, Δέσποινα Φελέκη, Έφη Φλώρου, Χρυσούλα Γρηγορίου, Κατερίνα Αθανασούλη και Δέσποινα Μπαρτζοπούλου.
  • Οι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Σφυρής (πιάνο), Μάκης Η. Αβραμίδης (κιθάρα), Βαγγέλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι και μαντολίνο), Μάκης Α. Αβραμίδης (μαντολίνο), Γεράσιμος Σταθόπουλος (κλαρινέτο), Δημήτρης Σφυρής (ακορντεόν), Κοσμάς Ρήστας (ηλεκτρικό μπάσο), Γρηγορία Παπαγεωργίου (βιολί) και Αναστασία Γκουδίνα (κανονάκι και ποντιακή λύρα).