Main Menu

Πλούσιο και σήμερα Δευτέρα το πρόγραμμα των ΘΛΕ-Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 19:00

Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

Διομηδείας, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Ποντίων Ν. Ξάνθης, Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Αβάτου Ξάνθης, Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, ποντίων χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», Θάμυρις. Η πολιτιστική Στέγη Ν. Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός» θα παρουσιάσει το έθιμο «Καμήλες και Ντιβιτζήδες», αρχαιοελληνικό Διονυσιακό έθιμο προσαρμοσμένο στις λατρευτικές εκδηλώσεις των μεταμφιέσεων του Χριστιανικού Δωδεκαημέρου, με ρίζες από την Ανατολική Ρωμυλία.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 10:00 (και καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών).

«Θράκη – 100 χρόνια ελεύθερη»

Στο πλαίσιο του εορτασμού «Θράκη – 100 χρόνια ελεύθερη» το μουσείο οργανώνει το πρόγραμμα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και Γυμνασίου. Οι στόχοι του νέου αυτού  προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία μιας Συλλογής κι ενός Αρχείου. Να ανακαλύψουν την τοπική μας ιστορία μέσα από ημερολόγια, μαρτυρίες και αντικείμενα. Κόστος προγράμματος: 2 ευρώ ανά μαθητή.

Οργάνωση: ΦΕΞ / Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης «Ι. Παπαχαρίση», Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, ώρα 17:30

Δημιουργικά εργαστήρια. Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη εικαστική έκφραση: «Προσωπεία…»

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Εικαστικής- Δημιουργικής Έκφρασης του ΙΘΤΠ, προσκαλούν, τους μικρούς τους φίλους να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά. Ελάτε να γνωρίσουμε τον πολυποίκιλο κόσμο της μάσκας και τον πολλαπλό ρόλο της σε διάφορους πολιτισμούς στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, με την εικαστική συμμετοχή των έμπειρων καθηγητών του Ιδρύματος. Τα παιδιά θα τολμήσουν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μάσκα, συμμετέχοντας στη διαδικασία προετοιμασίας, κατασκευής και διακόσμησης της. Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!Είσοδος ελεύθερη.

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.