Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Οι εκδηλώσεις και το πρόγραμμα των ΘΛΕ στη Ξάνθη για σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 19:00

Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

Ποντίων φοιτητών Ν. Ξάνθης, Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», «Άγιος Γεώργιος» Κουτσού, Τοξοτών Ξάνθης, Διομηδείας.

Κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1, ισόγειο), ώρα 18:00

Ομιλία, «Θράκη, στη γειτονιά του Αίμου – Θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού»

Ο φιλόλογος, συγγραφέας και ποιητής Θανάσης Μουσόπουλος θα αναφερθεί στον τρόπο που γιορτάζεται η Αποκριά στη Θράκη και στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου. Μια συνοπτική αναφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Είσοδος ελεύθερη.

Οργάνωση Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 20:00

«Ο μύθος του Ορφέα στην μεγάλη οθόνη»

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ έχει δημιουργήσει ένα αρχείο από ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του JeanCocteau στον Αμερικάνικο νότο του TennesseeWilliams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Νικολαϊδη στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του MarcelCamus.

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ