Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ορκίστηκε η Ξανθιώτισσα νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σε πανηγυρικό κλίμα ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερωνύμου, η κ. Σακελλαροπούλου ορκίστηκε “στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας” να φυλάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνά για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού.. “‘Άξια” αναφώνησαν οι βουλευτές, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος της ευχήθηκε “καλή δύναμη”. Μετά την ορκωμοσία της, η κα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε στα κοινοβουλευτικά έδρανα, όπου χαιρέτησε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο αριθμός των προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, ήταν περιορισμένος, καθώς την ειδική συνεδρίασης, προεδρεύοντος του α’ αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη παρακολούθησαν περί τους 120 εκπροσώπους πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί αρχηγοί, 13 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, περί τους 35 βουλευτές.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των παρισταμένων, μεσολαβούσε τουλάχιστον ένα κενό κάθισμα, για λόγους προφύλαξης. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καθόταν μόνος του στα ορεινά έδρανα της Ολομέλειας, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε αφήσει ένα κάθισμα κενό, από την Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε εκεί που καθόταν ο κ. Τσίπρας και συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

Ορκωμοσία Σακελλαροπούλου: Με γάντια οι υπάλληλοι της Βουλής – Ο Γεωργιάδης μοιράζει αντισηπτικό – ΦΩΤΟ
Τα μέτρα ήταν αυστηρά, με τους περισσότερους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου που έχουν επιφορτιστεί με το τελετουργικό να φορούν γάντια μιας χρήσεως. Αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί παντού, ενώ είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μοίρασε αντισηπτικό σε υπουργούς και βουλευτές πριν από την ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής. Το ίδιο έκανε και ο βουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γρηγοριάδης, μοιράζοντας αντισηπτικό στους συναδέλφους του.

Χωρίς χειραψίες υποδέχθηκαν την νέα ΠτΔ Μητσοτάκης και Τασούλας
Η κ. Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή στο Μέγαρο της Βουλής από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές. Ως είθισται, κόκκινοι τάπητες στρώθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου ωστόσο τις παραδοσιακές χειραψίες αντικατέστησαν οι “επινεύσεις”, όπως απαιτεί η περίσταση.