Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Νέα ένταση στον Έβρο: Φωτιές ξέσπασαν στην Τούρκικη πλευρά.

Χαμός επικράτησε στις Καστανιές μετά απ’ τα μεσάνυχτα και τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις αστυνομίας και  στρατού, όταν ξέσπασαν φωτιές στην τουρκική πλευρά των συνόρων, πίσω από τον πρόχειρο προστατευτικό φράκτη  και μέσα στο δάσος.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά είναι ακόμα συγκεχυμένες και αν αυτή οφείλεται στις φωτιές που ανάβουν συχνά οι λαθρομετανάστες που παραμένουν στο σημείο για να ζεσταθούν λόγω του έντονου κρύου που επικρατεί.

Πάντως, όπως θα δείτε και στο βίντεο που είναι από την ελληνική πλευρά περίπου στις 2 τα ξημερώματα, δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται συνέχεια σε επιφυλακή, πήραν αμέσως θέσεις και όλοι τέθηκαν σε ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να επέμβουν, σε περίπτωση που επιχειρηθεί προσπάθεια ομαδικής παραβίασης των συνόρων μας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα στην περιοχή του δάσους των Καστανεών όλους τους λαθρομετανάστες που βρισκόταν στον πρόχειρο καταυλισμό σε διάφορα σημεία κοντά στον φράχτη, με σκοπό στη συνέχεια να τους απομακρύνουν και γι’ αυτό αυτοί έβαλαν φωτιές ως αντίδραση.

Για όλους εμάς που κοιμόμαστε ήσυχοι στα ζεστά σπιτια μας, δείτε αυτές τις εικόνες. Συμβαίνει τώρα, στα σύνορά μας. Αυτό αντιμετωπίζουν όλο το 24ωρο οι δικοί μας ένστολοι. Οι Τούρκοι μεταφέρουν τους μετανάστες στο δάσος των Καστανιών. τους αποκαλούμενους 'πρόσφυγες' που από τις 29 Φεβρουαρίου βιάζουν τα σύνορα μας. Βάζουν φωτιές πετάνε πέτρες χημικά και δακρυγόνα. Ας στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορουμε τους δικούς μας ανθρώπους στα σύνορα. Είναι πανέτοιμοι και ικανότατοι. Και εμείς δίπλα τους

Gepostet von Athina Krikeli am Donnerstag, 26. März 2020

evros-news