Main Menu

Κορωνοιός: Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Ξάνθης που μιλάει για όλους και για όλα

Τo τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο μας αντιμετώπισε μια ισχυρή και αλλεπάλληλη επίθεση από θετικά κρούσματα κορoνοϊού εντός των τειχών, με καμία απολύτως συσχέτιση μεταξύ τους, την ίδια τυχαία χρονική στιγμή, και στην οποία ανταπεξήλθε με πλήρη επιτυχία. Η αντίδραση του στελεχιακού μας δυναμικού ήταν άμεση. Μέλημά μας, ήταν η διασφάλιση της υγείας του προσωπικού (Διενεργήθηκαν 247 τεστ, στο υγειονομικό προσωπικό, ΟΛΑ αρνητικά), των ασθενών αλλά και η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των κλινικών μας.

Αποτέλεσμα αυτής της τρομακτικής προσπάθειας ήταν μέσα σε λίγες ώρες και σε τόσο μεγάλο φάσμα παρεμβάσεων, με τις ενέργειες μας, το νοσοκομείο να λειτουργήσει κανονικά, να απομονωθούν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς και κυρίως να μη καταρρεύσει το υγειονομικό σύστημα της περιοχής μας.
Παλεύοντας όμως με το χρόνο και με τις αντοχές όλων μας, μέσα σε ένα ασφυκτικό επιδημιολογικό πλαίσιο και λειτουργώντας άψογα τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας και πρόληψης, δυστυχώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό για τον οποίο δεν έχουμε βρει ακόμα θεραπεία.
Αυτόν των κατασκευασμένων ειδήσεων.
Αναφορές για απίστευτα σε αριθμό κρούσματα, κλείσιμο κλινικών που δεν έγινε ποτέ, μολυσμένες κλινικές σε ακινητοποίηση, πληροφορίες για προσωπικά δεδομένα ασθενών που δεν είχαν καμία σχέση με τη πραγματικότητα, διαστρέβλωναν την αλήθεια και στερούσαν ενέργεια και δυνάμεις από το προσωπικό μας που βρισκόταν στη πρώτη γραμμή.
Όλο αυτό το διάστημα που έχουμε αναλάβει το μεγάλο έργο της αντιμετώπισης μιας απ τις μεγαλύτερες απειλές της υγείας των πολιτών, στόχος μας ήταν να κάνουμε το καλύτερο ανθρωπίνως δυνατό ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται και να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες σε αυτήν την ιδιότυπη «εμπόλεμη» κατάσταση.
Και το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, κινητοποιώντας την ευφυΐα και τεχνογνωσία των στελεχών μας, τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη των γιατρών και νοσηλευτών μας και ολόκληρου του προσωπικού μας, στους οποίους αξίζουν και συγχαρητήρια. Είναι πολύ σημαντικό την ώρα που κάποιοι κατηγορούσαν τα προσωπικό και το Νοσοκομείο μας για εσωτερική διασπορά του ιού, να βλέπεις την αυτοθυσία των στελεχών σου στη κλινική Covid που δε ανησυχούν για τη δική τους ασφάλεια παρά μόνο για των ασθενών τους.
Πολύ σημαντικό επίσης να επισημάνουμε ότι χωρίς το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Υγείας αλλά και του μηχανισμού της 4ης ΥΠΕ, δεν θα είχαμε άμεση κινητοποίηση στη τροφοδότηση του Νοσοκομείου μας με νέο προσωπικό αλλά και εξοπλισμό που αποτέλεσε επιπλέον δύναμη πυρός στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το Νοσοκομείο Ξάνθης έχει προετοιμαστεί κατάλληλα σε επίπεδο υποδομών και εξοπλισμού από τη πρώτη κιόλας στιγμή εμφάνισης του κορoνοϊού, έχει αντιμετωπίσει εκατοντάδες ύποπτα κρούσματα, έχει κινητοποιήσει όλες τις κοινωνικές και επιχειρηματικές δυνάμεις σε μια υποδειγματική αλληλουχία ενεργειών και προσφοράς και κυρίως έχει κρατήσει όρθιο το προσωπικό του αλλά και διατηρήσει την ποιότητα στις υγειονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
H μάχη όμως δεν έχει τελειώσει. Αν θέλουμε να στηρίξουμε τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής μας και τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση του φονικού ιού θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μας με σοβαρότητα και ευθύνη.
Εμείς από εδώ, κι εσείς από το σπίτι. Για όσο χρειαστεί.
Σας ανακοινώνουμε σήμερα λοιπόν ότι από το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
από την αρχή της πανδημίας, έχουν βρεθεί θετικά τα 36.

Η Διοικητής
Έλενα Ροφαέλα