Main Menu

Με κλειστά τζαμιά ξεκινάει σήμερα το Ραμαζάνι-Ποιες είναι ώρες προσευχής στη Ξάνθη.

Ενόψει της έναρξης του Ραμαζανίου, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων, εκφράζοντας ευχαριστίες για την τήρηση των μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Η πιο σημαντική καλή πράξη που καλούνται οι Μουσουλμάνοι να κάνουν την περίοδο του Ραμαζανίου, είναι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία, μένοντας σπίτι και αποφεύγοντας τις συναθροίσεις, όπως έπραξαν και οι Εβραίοι κατά την εορτή του Πέσαχ και οι Χριστιανοί κατά την εορτή του Πάσχα,αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, υπενθυμίζεται πως ο νόμος (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 25763/16-4-2020, Β’ 1471) απαγορεύει την προσέλευση φυσικών προσώπων σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των Τεμενών. Συνεπώς οι προσευχές κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, που συμπίπτουν με την περίοδο ισχύος της υπουργικής απόφασης ή της τυχόν παράτασής της και της ισχύος των αντίστοιχων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, μπορούν να τελούνται στο σπίτι τις προκαθορισμένες από την Ισλαμική Θρησκεία ώρες. Επιπλέον, σύμφωνα με τα γενικότερα μέτρα για την μετακίνηση προσώπων και την αποφυγή συναθροίσεων, το δείπνο λύσης της νηστείας (Ιφτάρ) επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε σπίτια, με τη συμμετοχή όσων διαμένουν στο σπίτι, χωρίς οιοδήποτε τρίτο πρόσωπο (συγγενή, φίλο ή επισκέπτη).

Δείτε τις ώρες προσευχής των μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού σε Ξάνθη-Κομοτηνή-Διδυμότειχο-Κω και Αθήνα ΕΔΩ