Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
21°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Αυστηρά μέτρα της Πυροσβεστικής Ξάνθης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2020 η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης σας γνωρίζει, ότι κατ’ εφαρμογή των υπ’, 9/2000 & 9Α /2005 Πυροσβεστικών Διατάξεων «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καύση και η χρήση γυμνής φλόγας στην ύπαιθρο με οποιαδήποτε μορφή από 1η ΜΑΙΟΥ έως και 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς».

Επίσης σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη, οι ιδιοκτήτες ή οι με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές και μέχρι απόστασης εκατό (100) μέτρων, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς. Την ίδια υποχρέωση έχουν το δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα, Οργανισμοί κ.λ.π. εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων χώρων. Επισημαίνουμε ότι η προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής μας, είναι υπόθεση όλων μας.

Η συνεργασία όλων των Υπηρεσιών καθώς και των πολιτών του Νομού μας, είναι επιβεβλημένη προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου

Ο Διοικητής

Θεόδωρος Κοσμίδης Πύραρχος