Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
19°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Επίσημο: Το Λιμενικό Τμήμα του Πόρτο Λάγους μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο.

Όπως ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης για πρώτη φορά στην ιστορία του το Λιμενικό Τμήμα του Πόρτο Λάγους μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπύρου Τσιλιγγίρη:

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χαρμόσυνο νέο για την Ξάνθη ότι με το ΦΕΚ 89/Α/30-04-2020 το Λιμενικό Τμήμα του Πόρτο Λάγους μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Με αυτόν τον τρόπο το Πόρτο Λάγος αποκτά την αυτονομία του, δίνοντας την δυνατότητα της ταχείας αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Λιμανιού, της Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και της μετατροπής του Πόρτο Λάγους σε Τουριστικό και Επενδυτικό κόμβο της Βορείου Ελλάδος.

Επιπλέον με την συγκεκριμένη αναβάθμιση επανέρχονται τα πλεονεκτήματα για τους αλιείς και του πολίτες καθώς και το αίσθημα ασφάλειας που χάθηκαν το 2014, όταν υποβιβάστηκε το Υπολιμεναρχείο Πόρτο Λάγους σε Λιμενικό Τμήμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη που από τον Αύγουστο του 2019, όταν και του έθεσα το ζήτημα σε συνεργασία με τους Λιμενικούς Υπαλλήλους, υπήρξε ιδιαίτερα θετικός και εργάστηκε με σκοπό την ταχεία υλοποίηση του.

Η Ξάνθη παίρνει πίσω ότι της ανήκει και το Πόρτο Λαγος ότι του στέρησαν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο