Main Menu

Πολλά παράπονα από κατοίκους της Παλιάς Ξάνθης για τo γνωστό Σαββατιάτικο πρόβλημα-Ποιος επιτέλους θα δώσει λύση?

Συχνό είναι το φαινόμενο κάθε Σάββατο στη Ξάνθη στη διασταύρωση  στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου και στο δρόμο που πάει για την Παλιά πόλη να δημιουργείτε πρόβλημα στην κίνηση των Ι.Χ (κατά βάση σε αυτούς που μένουν στην Παλιά Πόλη) και ταυτόχρονα μεγάλο μποτιλιάρισμα .

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω του ότι κάθε Σάββατο υπάρχει η λαϊκή αγορά της Ξάνθης υπάρχουν από νωρίς το πρωί σταθμευμένα αυτοκίνητα στο δρόμο μπροστά από τα γνωστά σε όλους μας”παπάκια” παρόλο που ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια πινακίδα ότι απαγορεύεται η στάθμευση με αποτέλεσμα ο καθένας να παρκάρει όπου βρει. Πριν μερικούς μήνες ο Δήμος Ξάνθης είχε τοποθετήσει πλαστικά εύκαμπτα κολονάκια στη μέση του δρόμου και το πρόβλημα είχε λυθεί. Στη συνέχεια λόγω έργων της ΔΕΥΑΞ για αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης τα κολονάκια αφαιρέθηκαν και δεν τοποθετήθηκαν ποτέ ξανά με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συνεχίζει να υφίσταται.

Τα παράπονα πολλά όπως επίσης και οι τηλεφωνικές καταγγελίες στην Τροχαία Ξάνθης η οποία μόνο  με καταγγελία έρχεται και “ρίχνει” προστίματα κάτι το οποίο δεν λύνει το πρόβλημα γιατί το επόμενο Σάββατο έχουμε πάλι τα ίδια.

Τελικά το πρόβλημα αυτό ποιος θα το λύσει ο Δήμος Ξάνθης η η Τροχαία??