Main Menu

Διαμαρτυρίες από τους κατοίκους στα Βαφείκα Ξάνθης-Οικογένειες Ρομά που εγκαταστάθηκαν παράνομα κλέβουν και απειλούν.

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα έχουν έρθει εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι στα Βαφείκα Ξάνθης χωρίς να μπορούν να δώσουν λύση.

Συγκεκριμένα εδώ και αρκετό καιρό οικογένειες Ρομά από διάφορες περιοχές συνολικά 100-150 ατόμων έχουν έρθει και έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του χωριού όπως το ποτάμι , το γήπεδο και το υδραγωγείο. Τα παράπονα των μόνιμων κατοίκων για την παρουσία τους είναι πολλά καθώς είναι συχνό το φαινόμενο να πλησιάζουν μέσα στο χωριό να κλέβουν να βρίζουν αλλά και να απειλούν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους κατοίκους να είναι αγανακτισμένοι αλλά και να φοβούνται για τις περιουσίες τους.

Για τον λόγο αυτό  σήμερα Πέμπτη οι κάτοικοι του χωριού συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές παρουσία του Δήμαρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη και Δημοτικών Συμβούλων , έθεσαν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις ανησυχίες τους για το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησαν να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε προσεκτικά τους ενημέρωσε ότι από Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κάποιες κινήσεις για την λύση του ζητήματος.