Main Menu

“Βολές” της Περιφερειακής Σύνθεσης στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για απραξία και κακή διαχείριση στην περίοδο της πανδημίας.

Μετά από τρεις και πλέον μήνες απραξίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης (και ληγμένων αντισηπτικών), μας ενημέρωσε ότι αναγκάστηκε, να κάνει αυτό που είχε υποχρέωση από την αρχή και είναι αρμοδιότητα του αποκλειστική από το νόμο. Τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα, έκανε αυτό που από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε και ήταν αίτημα πολλών άλλων. Στο δελτίο τύπου που διένειμε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης, ξέχασε να πει συγνώμη για όσα παρέλειψε εδώ και τρεις μήνες να κάνει ως επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΠΕ Ξάνθης. Ξέχασε να πει συγνώμη στους πολίτες που ταλαιπωρούνται, συγνώμη σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες που αγωνιούν, συγνώμη στη Ξάνθη μας που με τις παραλείψεις την απραξία και τα ‘’έκτακτα’’ δελτία τύπου της Περιφερειακής διοίκησης διαπόμπευσαν πανελλήνια αλλά και στο εξωτερικό.

Ο κόσμος της Ξάνθης ξέρει ότι ήταν άφαντος και άλαλος και μαζί του και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι της διοίκησης. Δεν ξέρουμε εάν κατάλαβαν ότι πίσω από το δάκτυλο τους δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι ευθύνες της διαχείρισης της πανδημίας στη Ξάνθη αλλά και της καταστροφικής επικοινωνιακής πολιτικής που ακολούθησε η Περιφέρεια συνολικά, θα τους ακολουθούν, όσο και εάν προσπάθησαν να το αποφύγουν κρυπτόμενοι πίσω από άλλους. Περιφερειακοί σύμβουλοι μίας άλλης εποχής με έμφαση στις κοινωνικές εμφανίσεις αλλά με υστέρηση στην παραγωγή έργου και την ουσία. Στη κρίσιμη στιγμή κρύφτηκαν.

Αποτέλεσμα της έλλειψης συντονισμού – προγραμματισμού και της ελαφρότητας με την οποία αντιμετώπισαν την κατάσταση:

  1. Η μικρή εθελοντική προσέλευση για έλεγχο covid-19 και χωρίς στατιστική αξία. Θα έπρεπε να είναι στοχευμένα δειγματοληπτική με επιλογή ανά κατηγορίες επαγγελματιών, πολιτών και περιοχής με υποχρέωση συγκεκριμένου αριθμού για δειγματοληψία, ώστε να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα για στατιστική αξιοποίηση.
  2. Καμία αναφορά για την ειδική αντιμετώπιση στην ΠΕ Ξάνθης των εμπλεκόμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και θα διαρκέσουν 3 περίπου εβδομάδες. Το γενικό πρωτόκολλο είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά οι ειδικές συνθήκες που εφαρμόσθηκαν στην ΠΕ Ξάνθης θα έπρεπε να έχουν πρόβλεψη για την προστασία των μαθητών κυρίως που συμμετέχουν, της πολυήμερης διαδικασίας αλλά και των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την οικογένεια και την πορεία των νέων μας, αγνοήθηκε από τον κο Ν. Εφραιμίδη και αφέθηκε στη τύχη του, όπως πολλά άλλα δυστυχώς. Για διεκδίκηση ειδικής αντιμετώπισης και πριμοδότησης των μαθητών μας δεν ακούσαμε κουβέντα. Άλλωστε πότε διεκδίκησαν κάτι παραπάνω για τον τόπο μας;

Μία περιφέρεια που παλιότερα στις κρίσιμες στιγμές ήταν αρωγός στον πολίτη και διεκδικούσε, σήμερα με θλίψη διαπιστώνουμε την κατάντια της. Η ανάληψη ευθυνών αγνοείται, μαζί της και η όποια ευθιξία διακρίνει τους πολιτικούς με αίσθημα ευθύνης προς τον πολίτη. Η Ξάνθη σίγουρα δεν άξιζε αυτής της συμπεριφοράς αλλά και στο πρακτικό της υπόθεσης θα έπρεπε να σεβαστούν τις παχυλές αντιμισθίες που τους πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και να δουλέψουν για αυτές παράγοντας αποτέλεσμα και όχι μόνο λόγια του αέρα.