Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Θράκη: Στο χείλος της καταστροφής οι επαγγελματίες της εστίασης-Λουκέτα και αυτόφωρα για παρανομίες.

Αλαλούμ επικρατεί από την Παρασκευή το βράδυ στη νυχτερινή “διασκέδαση” της Αλεξανδρούπολης, ότι απέμεινε τέλος πάντων από την διασκέδαση, μετά από όλα αυτά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων από την Παρασκευή το βράδυ βρίσκονται κυριολεκτικά στα “κάγκελα” καθώς τέσσερα γνωστά μαγαζιά της πόλης σφραγίστηκαν από τις αρχές χωρίς καμία επιείκεια και χωρίς δεύτερη σκέψη μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν σχετικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό. Ενώ τους επιβλήθηκε και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο αλλά και κάποιοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Συγκεκριμένα τέσσερα καταστήματα μέσα σε 24 ώρες σφραγίστηκαν για 15 ημέρες και δύο ιδιοκτήτες βρέθηκαν στο αυτόφωρο, ένα εκ των δύο των καταστημάτων για ηχορύπανση 82 ντεσιμπέλ, 2 ντεσιμπέλ δηλαδή πάνω από το όριο.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πίσω από αυτά τα καταστήματα υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες και ανάγκες και δεν γίνεται να κλείνουν μαγαζιά με τόση ευκολία.

Το σωματείο καφέ εστίασης Αλεξανδρούπολης εξέδωσε δελτίο τύπου για τα περιστατικά αναφέροντας ότι έγινε λάθος υπολογισμός των υπαίθριων και υμιυπαίθριων χώρων με αποτέλεσμα να μην έχει υπολογιστεί σωστά ο αριθμός των ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτούς. 

Χαρακτηριστικό είναι στην ανακοίνωση του το Σωματείο κάνει αναφορά σε ιστοσελίδα της περιοχής η οποία διαστρεβλώνοντας ως συνήθως και ερμηνεύοντας με λάθος τρόπο τις πληροφορίες που ήρθαν στα χέρια του εξέθεσε την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλους τους εργαζόμενους της εστίασης που το τελευταίο τρίμηνο έχουν δει και αυτοί τις δουλειές τους να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Καφέ Εστίασης:

Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων για σφράγισμα των τριών καταστημάτων εστίασης και τα ψευδή δημοσιεύματα ορισμένων δήθεν δημοσιογράφων, η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων έχει να δηλώσει τα εξής:
Κατα τον χθεσινό έλεγχο των αρμοδίων αρχών στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης διαπιστωθηκαν τρεις παραβάσεις περί συνωστισμου κόσμου και επιβλήθηκαν πρόστιμα από 3.000 έως και 10.000 καθώς και σφράγισμα των καταστημάτων για 15 ημέρες.
Για άλλη μια φορά στην πόλη μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν την αυστηρότητα τους καθώς οι παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου αφορούσαν έξτρα 11 άτομα στο ένα μαγαζί, 10 στο άλλο και 5 στο τελευταίο!
Σύμφωνα με την ερμηνεία του συγκεκριμένου νόμου από την νομική μας υπηρεσία οταν ο ημιυπαιθριος χωρος ενώνεται χωρίς χώρισμα με τον υπαίθριο τότε συνυπολογίζονται για το σύνολο των ατόμων και δεν μετριούνται χωριστά…

Στις περιπτώσεις αυτές δεν μετρήθηκε μαζί υπαίθριος και ημιυπαίθριος με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.
Μετά από 2,5μηνες κλειστά έρχεται η ταφόπλακα για τα καταστήματα μας.

Η εστίαση πιο ενωμένη από ποτέ θα κινηθεί προς την δικαίωση του κλάδου και του άδικου κλεισίματος των καταστημάτων.
Καλούμε όλα τα ειδησεογραφικά site να προβαίνουν σε επιβεβαίωση των πραγματικών γεγονότων καθώς δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τον κλάδο αλλά και για συγκεκριμένα καταστήματα. Με ψεύδη κύριοι δεν θα κερδίσετε κλικ.

e-evros