Main Menu

Κορονοϊος: Στο αεροδρόμιο της Καβάλας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα 18 αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από την 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού και προκειμένου να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές, ο υφυπουγός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αφίχθη στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020 στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε στο «Μέγας Αλέξανδρος» ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος. Ευθύς αμέσως ξεκίνησε σύσκεψη φορέων με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας του αεροδρομίου, δεδομένου ότι ο κ. Χαρδαλιάς, μόλις δύο ώρες μετά, στις 12:00, θα έπρεπε να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου!

Στη σύσκεψη, τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Χριστίνα Ταβουλτσίδου.

Υπενθυμίζεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

kavalapost