Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
21°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοιού-Μπούκαραν στο Νοσοκομείο Ξάνθης και άρπαξαν ασθενή.

Mεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην υγειονομική κοινότητα της Ξάνθης το σοβαρό περιστατικό που έγινε στο νοσοκομείο της πόλης όταν δύο συγγενείς ασθενή που νοσηλευόταν με κορονοϊό εισέβαλαν μέσα στην απαγορευμένη ζώνη του νοσοκομείου και χωρίς μέτρα προφύλαξης προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές με σκοπό να πάρουν σπίτι τους τον 65χρονο ασθενή. Το ethnos.gr επικοινώνησε με γιατρούς, νοσηλευτές, εκπρόσωπους των εργαζομένων αλλά και μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου.

Όλοι επιβεβαιώνουν πως οι εντάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ επισημαίνουν πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει διάχυτη εντύπωση από πλευράς των μουσουλμάνων της Ξάνθης πως «κορονοϊός δεν υπάρχει στα χωριά τους, αμφισβητούν την σοβαρότητα της κατάστασης και αμφισβητούν ακόμα και τα αποτελέσματα των ελέγχων». Εργαζόμενη στο νοσοκομείο είπε:

«Αυτή είναι η πραγματικότητα»

«Αμφισβητούν τα αποτελέσματα, αμφισβητούν πως υπάρχει κορονοϊός στην περιοχή τους και θεωρούν πως κολλούν, επειδή έρχονται στο νοσοκομείο μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλοι φοβούνται να το παραδεχτούν. O 65χρονος διαπιστώθηκε πως είναι θετικός στον κορονοϊό σε εξέταση που του έγινε στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και αποφασίστηκε αρχικά να έρθει στο νοσοκομείο μας. Οι δύο συγγενείς του 65χρονου αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα των ελέγχων. Έτσι, ήρθαν και πέρασαν την πύλη και μπήκαν στην απαγορευμένη ζώνη για να πάρουν τον άνθρωπό τους. Έπιασαν πόμολα, αντικείμενα και μας έλεγαν πως δεν υπάρχει τίποτα, πως ο κορονοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα για να περιορίζουμε την κοινότητά τους. Αναγκαστήκαμε με τη διοίκηση να καλέσουμε την Αστυνομία. Δεν πάει έτσι η κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες που κάνει το προσωπικό το νοσοκομείο δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς και υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και από τους εργαζομένους, διότι δεν περιλαμβάνονται μέσα στα ευνοϊκά μέτρα. Παρόλα αυτά δίνουμε ακόμα και τη ζωή μας καθημερινά, χωρίς κανείς να αναγνωρίζει τις θυσίες μας».

«Δίνουμε μεγάλες μάχες»

Ένα άλλο θέμα που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι είναι η έλλειψη PCR που βγάζει άμεσα αποτελέσματα στα δείγματα κι έτσι χρειάζονται νοσηλεία τα ύποπτα κρούσματα.
Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία ανέφερε: «Είχαμε ένα ανησυχητικό περιστατικό που το διαχειριστήκαμε με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και της Αστυνομίας. Δεν θέλουμε να φτάνουν εκεί τα πράγματα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε άλλη λύση. Η προμήθεια του PCR έχει δρομολογηθεί αλλά λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια αγορά έχει υπάρξει μικρή καθυστέρηση. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημα. Το νοσοκομείο μας εκτελεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την αποστολή του. Κάνουμε ό,τι μπορούμε με βάση τις οδηγίες που έχουμε αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση δίνουμε καθημερινά μεγάλες μάχες με υπευθυνότητα και με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».

«Η διακομιδή έγινε πάνω στην αναμπουμπούλα»

Εργαζόμενος του νοσοκομείου έδωσε και μία άλλη λεπτομέρεια για τα όσα κωμικοτραγικά εξελίχθηκαν στην πτέρυγα covid-19, όταν οι δύο συγγενείς ασθενούς με κορονοϊό μπήκαν μέσα στην απαγορευμένη ζώνη της εντατικής: «Εγιναν απίστευτα πράγματα που μας στεναχωρούν και μας προβληματίζουν για το μέλλον. Αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την covid-19. Αυτό φώναζαν συνέχεια οι συγγενείς του ασθενή, αυτό έλεγαν και στους γιατρούς αλλά και στο παλικάρι που ήταν στην ασφάλεια και προσπαθούσε να τους βγάλουν έξω από την εντατική. Όταν ήρθε η Αστυνομία και προσπαθούσε να τους ηρεμήσει πάνω στην αναμπουμπούλα, αποφασίστηκε να εκτελεστεί η εντολή για διακομιδή του ασθενή με covid-19 στο νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη κι έτσι έφυγε ο 65χρονος».

ethnos.gr