Main Menu

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την καταπολέμηση του covid-19 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το φάρμακο ρεμδεσιβίρη, το οποίο είναι το πρώτο φάρμακο που εγκρίνεται σε επίπεδο ΕΕ για τη θεραπεία της COVID-19.

Το Remdesivir (ρεμδεσιβίρη), ένα αντιιικό φάρμακο που παράγεται από τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences με έδρα την Καλιφόρνια, γίνεται η πρώτη θεραπεία για τον κορωνοϊό, που λαμβάνει την επίσημη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Η σημερινή αδειοδότηση ενός πρώτου φαρμάκου για τη θεραπεία της νόσου COVID-19 είναι ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση αυτού του ιού. Χορηγούμε την άδεια αυτή μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα από την υποβολή της αίτησης, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να ανταποκρίνεται γρήγορα, όποτε καθίστανται διαθέσιμες νέες θεραπείες. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε  αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορονοϊού».

Το φάρμακο είναι το πρώτο εγκεκριμένο από αρχές στις ΗΠΑ που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του Covid-19 και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ασθενείς να ανακάμψουν γρηγορότερα.