Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Διακομματική Θράκης-Τα πρώτα ονόματα που θα συμμετέχουν.

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής  για την ανάπτυξη της Θράκης από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται συνολικά από 25 μέλη εκ των οποίων τα 13  θα είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, 7 από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 2 από το ΚΙΝΑΛ και από ένα μέλος θα έχουν αντίστοιχα οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξήγησε την αναγκαιότητα σύστασης της Επιτροπής αυτής και ότι για λόγους αποτελεσματικότητας θα είναι καλύτερο η Επιτροπή να εστιάσει σε προτάσεις για την περιοχή της Θράκης.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να είναι η βουλευτής Νέας Δημοκατίας Ντόρα Μπακογιάννη κάτι το οποίο θα επισημοποιηθεί (εκτός απροόπτου) το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αναφορά τα ονόματα που θα την απαρτίζουν, σχεδόν σίγουροι θεωρούνται οι βουλευτές Ροδόπης της Νέας Δημοκρατάτιας Ευριπίδης Στυλιανίδης  και Δημήτρης Χαρίτου ενώ δεδομένη (εκτός απροόπτου) πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των Βουλευτών από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Στυλιανίδη από τη Ροδόπη, του Δημοσχάκη-Κελέτση και Δερμεντζόπουλου από τον Έβρο του Τσιλιγγίρη από τη Ξάνθη ενώ πολύ πιθανό είναι να συμμετέχει και ο Χουσείν Ζειμπέκ με το κόμμα του Σύριζα επίσης από τη Ξάνθη.