Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
11°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Έβρος: Συναγερμός από πυρκαγιά κοντά στο νέο Κολυμβητήριο-Έκαψε 70 στρέμματα σώθηκε ολόκληρη πολυκατοικία.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Αλεξανρούπολη στην περιοχή του νέου Κολυμβητηρίου  “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης”

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, η οποία χρησιμοποίησε όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, απέτρεψαν το κάψιμο πολυκατοικίας που κινδύνεψε από την μεγάλη πυρκαγιά .

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδα με ξερά χόρτα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύουν σπίτια, αλλά οι καπνοί που είναι έντονη μέσα στην πόλη έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Αυτή την στιγμή η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά παραμένει η ετοιμότητα λόγω των δυνατών ανέμων. H φωτιά που έκαψε συνολικά 70 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και επειδή τα ξερά χόρτα έγιναν αμέσως παρανάλωμα του πυρός, έφτασε ως τον δρόμο που χωρίζει το Κολυμβητήριο από την συγκεκριμένη έκταση, απείλησε την πολυκατοικία που βρίσκεται στο σημείο. Την “έγλειψε” μάλιστα καίγοντας ένα δέντρο στον περίβολο της, αλλά τα πυροσβεστικά οχήματα που φαίνονται και στο στιγμιότυπο, είχαν παραταχθεί μπροστά και με ηρωικές προσπάθειες οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν την πολυκατοικία.

evros-news