Main Menu

Αυτά είναι τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε συγκεκριμένα τα εξής:

– Απαγορεύεται από αύριο Τετάρτη η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 μ.μ. έως τις 7 π.μ., ενώ από τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο

– Από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Κακαβιά υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

– Παρατείνεται το ωράριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες) έως τις 31 Αυγούστου

– Σε τοπική κλίμακα θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης

Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πλοίων ανεξαρτήτως αριθμού επιβατών, ενώ απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις στα πλοία. Επίσης, υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε χώρους γραφείων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, όταν υπάρχει επαφή με το κοινό, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί, στα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, τα κομμωτήρια, τους ανελκυστήρες και σε άλλους κλειστούς χώρους. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας υπάρχει για τις σκάλες και για ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.