Main Menu

Τρόμος σε χωριό της Θράκης: Δεκάδες λαθρομετανάστες επιτέθηκαν τη νύχτα σε παιδιά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τρεις νεαροί (ηλικίας από 19 έως 22 χρόνων) κάτοικοι της Αγριάνης, όπου στη συντριπτική πλειοψηφία κατοικούν μουσουλμάνοι Έλληνες, λίγο μετά από τα μεσάνυχτα επέστρεψαν από το Διδυμότειχο όπου είχαν πάει σε γάμο φίλου τους. Πήγαν λοιπόν στο διπλανό χωριό Πρωτοκκλήσι και από τον φούρνο αγόρασαν τυρόπιτες και κουλούρια για να φάνε. Επιστρέφοντας στην Αγριάνη με το αυτοκίνητο, και λίγο πριν φτάσουν στην είσοδο του χωριού όπου είναι και η πλατεία, αντιλήφθηκαν δυο αυτοκίνητα να… πετάγονται ξαφνικά στον δρόμο από την πλευρά που είναι το ποτάμι και να φεύγουν προς το Σουφλί.

Όταν έφτασαν στην πλατεία και κατέβηκαν για να κουβεντιάσουν και να φάνε αυτά που αγόρασαν από τον φούρνο, ξαφνικά αντιλήφθηκαν πάνω από 30 άτομα να ξεπετάγονται από διάφορα σημεία και να τρέχουν με άγριες διαθέσεις προς το μέρος τους. Αν και αιφνιδιάστηκαν, ευτυχώς πρόλαβαν και μπήκαν στο αυτοκίνητο, παρατώντας όσα κρατούσαν στα χέρια τους. Πάνω στο σοκ όμως, αντί να κατευθυνθούν προς το Σουφλί πήγαν να μπουν πιο μέσα στο χωριό για να ζητήσουν την βοήθεια των συγχωριανών τους. Τότε κάποιοι απ’ τους λαθρομετανάστες, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ήταν Αφγανοί, πετάχθηκαν μπροστά στο αυτοκίνητο και ευτυχώς που δεν είχαμε τα χειρότερα, αφού μπορούσαν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν κάποιον.

Φανερά σοκαρισμένοι έφτασαν στο χωριό και ειδοποίησαν τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πρωτοκκλησίου-Αγριάνης Αλή Σαλή Ογλού, ο οποίος έφτασε στο σημείο και παράλληλα ενημέρωσε την αστυνομία. Ελάχιστα χιλιόμετρα άλλωστε πιο πέρα, στον κόμβο της Μάνδρας Σουφλίου, υπάρχει και το μόνιμο σημείο ελέγχου της αστυνομίας για τα οχήματα που κατευθύνονται από και προς το Διδυμότειχο στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί όμως, οι δεκάδες λαθρομετανάστες είχαν εξαφανιστεί στο σκοτάδι, χωρίς να αποκλείεται να επιβιβάστηκαν και στα δυο αυτοκίνητα που κινούνταν νωρίτερα στο σημείο και μέσω του ορεινού όγκου του Σουφλίου και μέσω του δρόμου που είναι παράλληλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, να… χάθηκαν προς το εσωτερικό της χώρας. Αυτή άλλωστε είναι μια πολύ συχνή διαδρομή λαθρομεταναστών και διακινητών.

Πρόεδρος Πρωτοκκλησίου-Αγριάνης: Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει και γίνεται επικίνδυνη. Να ληφθούν μέτρα

Όπως είναι φυσικό, έστω και αν ήταν ξημερώματα, στο σημείο όπου ήταν τρομαγμένα τα τρία παιδιά, συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Αγριάνης, η οποία δικαιολογημένα ανησυχούν. Η κατάσταση άλλωστε δείχνει να ξεφεύγει και η πλειοψηφία τους σηκώνεται ξημερώματα για να πάει στα χωράφια για την συγκομιδή του καπνού. Κυρίως γυναίκες, αλλά και μικρά παιδιά που βοηθούν τις οικογένειες τους.

αλή σαλή ογλού αγριάνη

Ο Πρόεδρος της Κοιότητας Πρωτοκκλησίου-Αγριάνης Αλή Σαλή Ογλού μίλησε στην ιστοσελίδα 2020net.gr και αφού επιβεβαίωσε το περιστατικό, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του λέγοντας:  «Τρέμει η καρδιά μας καθημερινά με όλους αυτούς τους ανθρώπους που περνούν από το ποτάμι και έρχονται στο χωριό μας. Μέχρι πρόσφατα τους βλέπαμε με συμπάθεια, αφού δεν δημιουργούσαν προβλήματα και ήταν φιλήσυχοι. Μετά το χθεσινοβραδινό φοβόμαστε πολύ.

Αυτήν την περίοδο μαζεύουμε τα καπνά και πηγαίνουμε στις 3 τα ξημερώματα τις γυναίκες στα χωράφια, για το μάζεμα των φύλλων. Μένουν μόνες τους, αφού οι άνδρες έχουν να πάνε και αλλού για το μεροκάματο. Δουλεύουν μόνο με ένα φακό στο κεφάλι και μαζεύουν φύλλο φύλλο τον καπνό. Φανταστείτε να εμφανισθούν μπροστά τους αυτοί οι δεκάδες μετανάστες».

evros-news