Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
14°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Τοπικού Συμβουλίου Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 στις εγκαταστάσεις του θερινού Αναψυκτηρίου του Δ΄ΣΣ η τελετή Παράδοσης  –  Παραλαβής του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης. Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, Ο Αντιπεριφερειάχης ΠΕ Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ Αντγος Άγγελος Ιλαρίδης, οι Πρόεδροι των Αναδόχων Συλλόγων των εκκλησιών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης», καθώς και μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του προέβει σε ένα μικρό απολογισμό της εννιάχρονης συνεχούς θητείας του η οποία περιελάμβανε δράσεις και έργα τα οποία ανέδειξαν το Παράρτημα και την μεγάλη οικογένεια των Αποστράτων Αξιωματικών, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και Πανελλαδικά.

Κυριότερα έργα στην θητεία του ήταν :

Το Πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης» που περιελάμβανε την ανακαίνιση και συντήρηση των εκκλησιών που βρίσκονται στα πομακοχώρια της Ξάνθης αναθέτοντάς τα σε αναδόχους Συλλόγους ώστε να φροντίζουν για τη συνεχή συντήρησή τους και την απρόσκοπτη λειτουργία τους βάσει προγράμματος

Η καθιέρωση ετησίου προσκυνήματος στο Υψ. 731, στη Βόρειο Ήπειρο, «τις Θερμοπύλες που δεν έπεσαν ποτέ», στην απότιση του ελαχίστου φόρου τιμής στους πεσόντες και τους άταφους νεκρούς του  « Έπους του 40» στα στρατιωτικά νεκροταφεία της περιοχής  καθώς και τη βοήθεια και στήριξη στα ελληνικά σχολεία της εθνικής μειονότητος της Β. Ηπείρου, με εισφορές συμπατριωτών μας τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Κινητοποίηση και συμμετοχή σε όλα τα εθνικά καλέσματα-συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη,  Καβάλα.

Συμμετοχή σε πρωτόγνωρα για εμάς τους Αξιωματικούς συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΣΑ, για τις άδικες περικοπές που επέβαλλαν οι  Κυβερνήσεις και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην Εθνική Άμυνα.

Οικονομική Βοήθεια για κατασκευή Έργων αποτροπής εισόδου στον Έβρο, μετά από εκκλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα η Ξάνθη και το Πανελλήνιο.

Οικονομική Βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Διοργανώσεις ημερίδων και ομιλιών για Εθνικά και Ιστορικά θέματα.

Ο νέος Πρόεδρος του Παραρτήματος και επί εξαετία Αντιπρόεδρος Υπτγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στη τελετή, καθώς και τα απερχόμενα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου , Υπτγο ε.α Γεώργιο Γεωργιάδη, Ταξχο ε.α. Αργύριο Ανδριώτη και Ανχη ε.α. Παπάγο Παπανικολάου για την προσφορά και το έργο τους, τους επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες της ΕΑΑΣ.

Στη συνέχεια παρουσίασε το νέο ΤΣ του Παραρτήματος που αποτελείται από τους:

Υπτγο ε.α Ιωάννη Κουτσαϊμάνη  ως Πρόεδρο

Ταξχο ε.α Αριστοτέλη Τσότρα  ως Αντιπρόεδρο

Σχη ε.α. Θεόδωρο Αμαξόπουλο

Τχη ε.α Αναστάσιο Αλέκογλου και

Λγο ε.α. Αναστάσιο Τσακουρίδη ως μέλη.

Εξήρε το έργο του απερχομένου Τοπικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του απερχομένου Προέδρου Υπτγου ε.α. Γεωργίου Γεωργιάδη, υποσχόμενος την συνέχιση του έργου και των πρωτοβουλιών του Παραρτήματος που το έχουν καταξιώσει τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο, με τη σύσφιξη των δεσμών συναδελφικότητας μεταξύ των μελών, τη διατήρηση των υφισταμένων καλών σχέσεων μεταξύ ε.α. και ε.ε. συναδέλφων, τη διατήρηση αμείωτου του Εθνικού φρονήματος των μελών και των οικογενειών τους και τη συνέχιση της προς την Πατρίδα προσφοράς με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Καλή Επιτυχία στο έργο του Νέου Τοπικού συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.