Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Προκλητικός Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες έως το τέλος Αυγούστου».

Η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να κάνει καθόλου παραχωρήσεις, διεμήνυσε την Τρίτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Μέχρι το τέλος, θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε ακόμη ότι οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν.

«Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει κακές προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί που θέλουν να δουν μια χώρα με κακές προθέσεις πρέπει να κοιτάξουν προς την Ελλάδα», συνέχισε στο ίδιο προκλητικό μοτίβο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε ακόμη ότι τόσο οι γεωτρήσεις όσο και οι σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν, ενώ θα προστεθούν και νέες περιοχές μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.