Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
15°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Orcus Reis με τα Τούρκικα πολεμικά πλοία-Πως παρατάχθηκαν τα ελληνικά πλοία.

Η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Το Ορούτς Ρέις βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και σύμφωνα με πληροφορίες , έχει απλώσει καλώδια, αλλά δεν κάνει έρευνες.

Σημειώνεται πως στην περιοχή βρίσκονται πλοία του ελληνικού Στόλου, τα οποία ανά 15 λεπτά εκπέμπουν ηχογραφημένο μήνυμα ενημερώνοντας τα τουρκικά σκάφη ότι βρίσκονται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία μεγάλου αριθμού πολεμικών πλοίων κάνει αδύνατη την όποια απόπειρα διεξαγωγής ερευνών του Ορούτς Ρέις λόγω θορύβου που δημιουργούν στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας η Άγκυρα προχώρησε σε μία νέα προκλητική ενέργεια δημοσιεύοντας έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται η δραστηριότητα της υπεράκτιας έρευνας του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις, το οποίο όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ πλέει… εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας και στα σύνορα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στην ανατολική Μεσόγειο.

Μέσω του χάρτη, η Άγκυρα προαναγγέλλει έρευνες του Ορούτς Ρέις στην περιοχή που οριοθετήθηκε πρόσφατα στη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δίπλα την Κάρπαθο.