Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
18°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Νέο κρούσμα του Ιού Δυτικού Νείλου στο Νομό Ξάνθης.

Ένα νέο κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου  ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στο Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα αφορά το Δήμο Ξάνθης και προς το παρόν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα.

Να επισημάνουμε ότι ήδη ο Νομός Ξάνθης καταγράφει δύο κρούσματα του Δυτικού Νείλου που είχαν εντοπιστεί στο Δήμο Τοπείρου και με αυτό που εντοπίστηκε στο Δήμο Ξάνθης πάμε στα τρία συνολικά στο Νομό.

Όσον αναφορά το ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ από την αρχή της περιόδου του 2020, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 28 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 24  παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) και δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ .

Έχουν καταγραφεί 6  θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 66 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 79 έτη).  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).