Main Menu

Θράκη: Σε καραντίνα 20 γιατροί και νοσηλευτές νοσοκομείου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού 5 λαθρομεταναστών.

Σοκαριστικές εξελίξεις προκάλεσε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου το χθεσινοβραδινό τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Δαδιάς, που στοίχισε την ζωή σε έναν λαθρομετανάστη και τον τραυματισμό άλλων επτά.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός και ο πολύ σοβαρός τραυματισμός των άλλων δύο. Υπήρξαν συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις στους τραυματίες και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού.

Τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα έδειξαν ότι 5 από τους 7 τραυματίες είναι θετικοί στον κορονοϊό. Αυτόματα τέθηκαν σε καραντίνα μέχρι την Τετάρτη συνολικά 10 γιατροί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Ανάμεσά τους ο διευθυντής της χειρουργικής και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Βασίλης Γαλάνης χειρουργοί και άλλοι γιατροί. Επίσης τέθηκαν σε καραντίνα περίπου 10 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τη βραδινή και την πρωινή βάρδια που ήρθαν σε επαφή με τους τραυματίες.

Όλοι αυτοί παραμένουν σπίτια τους, την Τετάρτη θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους ή όχι.

evros-news