Main Menu

Αλεξανδρούπολη: Αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά των Λουτρών και ρίψεις νερού σήμερα από δύο “Καναντέρ”.

Αναζωπυρώσεις σε κάποια σημεία, κυρίως δύσβατα, στην μεγάλη χθεσινή πυρκαγιά της περιοχής των Λουτρών είχαμε το βράδυ και τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να κληθούν από την Θεσσαλονίκη και πάλι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου “Καναντέρ” που έκαναν ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα να σβήσουν όλα τα σημεία.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν πάντως σε ετοιμότητα και επιφυλακή στην περιοχή αλλά και στην Αγνάντια όπου ήταν άλλο πολύ δύσκολο μέτωπο φωτιάς χθες, αφού υπάρχουν και άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα Λουτρά, κάνουν λόγο για περίπου 2.300 στρέμματα, κυρίως δασικής έκτασης που δυστυχώς έγιναν στάχτη, αλλά το πολύ θετικό είναι ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και ούτε καταστράφηκαν κτίρια.

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

Πάντως οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα χθες σε τρία σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κατά γενική ομολογία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που σήμαναν συναγερμό. Κλήθηκαν και πήραν μέρος στην κατάσβεση συνολικά 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη, δύο “Πετζετέλ” από την Χρυσούπολη Καβάλας και δύο “Καναντέρ” από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Το ένα που σταθμεύει στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και ένα ακόμα που ήρθε από άλλη περιοχή. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με μηχανήματα που έστειλαν στα σημεία, αλλά και του στρατού που επίσης βοήθησε σημαντικά με υδροφόρες και μηχανήματα.

Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Περιφερειακός Διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Δαδούδης που έφτασε αμέσως από την Κομοτηνή, μαζί φυσικά με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κωνσταντίνο Κούκουρα. Στα σημεία βρέθηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που είναι εξάλλου και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νομό, αλλά και οι Αντιδήμαρχοι του δήμου Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου, Ηλίας Δαστερίδης, Κυριάκος Αραμπατζής.

evros-news