Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
18°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Ξάνθη: Πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκοδρομίου.

Πραγματοποιήθηκε εχθές 9 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα της γιορτής των Αγίων Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννης,  Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκοδρομίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα πομακοχώρια 2020» ο εκκλησιασμός θα γινόταν στις Θέρμες στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννης που βρίσκεται στο πομακοχώρι Θέρμες (Λουτρά) και είναι υιοθετημένος από το Παράρτημα Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, δεν ήταν δυνατή η μετάβαση στον προαναφερόμενο Ι. Ν. και καθ’ υπόδειξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας επελέγη το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Λυκοδρόμιο το οποίο πρόσφατα έχει υιοθετηθεί από το Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ξάνθης.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος. Τον χορό των ιεροψαλτών συγκρότησαν οι απόστρατοι συνάδελφοι Γεώργιος Λογδανίδης και Αναστάσιος Αλέκογλου, ιεροψάλτες του Ι. Ν. της του Θεού Σοφίας.

Στην Θεία Λειτουργία, παρευρέθει σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος, ο πρώην Πρόεδρος του Παραρτήματος Υπτγος ε.α. Γ. Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, Μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, μέλη του συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης και πολλοί κάτοικοι του Λυκοδρομίου.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθει καφές στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδρομίου.

Ευχαριστούμε όλες και  όλους όσους παρευρέθηκαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδρομίου κ. Άνθιμο Κυρλίδη για την φιλοξενία στο χώρο του Συλλόγου.

Ενώνουμε και τις δικές μας ευχές με την ευχή του Σεβασμιωτάτου «Του χρόνου η ανθρωπότητα να έχει απαλλαγεί από την πανδημία του COVID-19  και ο εκκλησιασμός να πραγματοποιηθεί στις Θέρμες».

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Υπτγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης

Πρόεδρος ΤΣ