Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Χαρδαλιάς: Νέα περιοριστικά μέτρα σε Αττική και Τρίκαλα-Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου τα έκτακτα μέτρα στη Ξάνθη.

Το πακέτο των νέων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο Τετάρτη (16/9) έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην Αττική ανακοίνωσε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αναλυτικά τα μέτρα:

-Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς όρους το όριο πληρότητας μειώνεται σε 50% από 75%. Μόνο καθήμενοι και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα

-Αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική και η λειτουργία των κλειστών αιθουσών συναυλιών.

-Το όριο πληρότητας για τους κινηματογράφους μειώνεται σε 60% από το 75%. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ ουρές , στάση λεωφορείων). Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

-Ανώτατο όριο έξι ατόμων στην εστίαση (τραπεζοκαθίσματα)

-Παραμένει σε ισχύει το ανώτατο όριο των 50 ατόμων σε συναθροίσεις.

-Στις λαϊκές αγορές είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους, ενώ θα συμμετέχει το 50% των πωλητών και οι πάγκοι θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 3 μέτρων.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Π.Ε. Τρικάλων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τετάρτη 16-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τετάρτη 30-09-2020 και Ω/06:00.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής,
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Πάρου (και Αντίπαρος)
  • Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν: Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, καθώς και η Μύκονος.