Main Menu

Χαμός από διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών στη Ξάνθη και σε ολόκληρη την ΑΜΘ-Έξι διακινητές συνελήφθησαν μέσα σε δύο μέρες.

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (16/17-9-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, έξι (6) διακινητές (1 ημεδαπός και 5 αλλοδαποί), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (αγροτικό), παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ έξωθεν του οικισμού Αγνάντιας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο χείμαρρο.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν δώδεκα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό -διακινητή οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (διασταύρωση οικισμού Παλλαδίου) το όχημα εξετράπης της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος του κόμβου Αγίου Σύλλα Καβάλας το όχημα προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Σαπών – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν άλλους δύο δράστες (έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό), διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, την 16-9-2020, σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
Στην πέμπτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην επαρχιακή οδό Μουσθένης – Σιδηροχωρίου Καβάλας, περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου εντόπισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί εντός ρέματος.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ο οδηγός μαζί με έναν από τους αλλοδαπούς επιβάτες, ο οποίος συνελήφθη, μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα τους άλλους δύο αλλοδαπούς – μη νόμιμους μετανάστες.

Ο θανών και οι τρεις τραυματίες (συνοδηγός – διακινητής και δύο διακινούμενοι) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Κατασχέθηκαν πέντε (5) οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.