Main Menu

Παρουσιάστηκε η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΟΞ.

Με το σύνθημα “Μια Ομάδα, μια Πόλη, ένα Όραμα” πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη στα Πηγάδια η παρουσίαση του νέο προπονητή της Ξάνθης Tony Popovits.

Την παρουσίαση του νέο προπονητή έκανε ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη Βασίλης Παπαδημητρίου με Live Streaming από την Αυστραλία μιλώντας μάλιστα στα ελληνικά. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εκθείασε τον νέο προπονητή και μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ήταν μια δική του επιλογή, ότι η Ξάνθη είναι πολύ τυχερή που θα τον έχει στο τιμόνι και είναι σίγουρος ότι θα την οδηγήσει σε επιτυχίες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη Φάνης Ουζουνίδης:

«Συμμετείχα με πρωτοστάτη τον Τάσο Γιαμουρίδη στην επιτυχημένη διαπραγμάτευση για την μεταβίβαση της ΠΑΕ. Αναλαμβάνω ως νομικός παραστάτης της ΠΑΕ καθώς και την τιμητική θέση ως μέλος του ΔΣ.

Στις αρμοδιότητες μου έγκειτο και η εκπροσώπηση της ΠΑΕ στις αθλητικές αρχές & επιτροπές. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δώσω τις μάχες ενώπιον των αρχών και να αποτελέσω την ασπίδα και τον θόλο προστασίας της.»

Στη συνέχεια μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη Τάσος Γιαμουρίδης  o οποίος δήλωσε:

“Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τον ΑΟΞ αλλά και για εμάς όλους  που εδώ και 4 μήνες εργαστήκαμε σκληρά για την ολοκλήρωση της αγοράς του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω συνολικά αλλά και προσωπικά έναν – έναν όλους τους ανθρώπους για την καταπληκτική δουλειά και την βοήθεια που προσέφεραν.

Είναι σημαντική μέρα και για μένα προσωπικά κι ευχαριστώ από βάθος καρδιάς τον φίλο Bill Papaw για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει αλλά και για την ευκαιρία που έχουμε όλοι εμείς να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό οργανισμό που όμοιό της δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Η νέα εποχή βασίζεται σε όραμα, στόχους, πλάνο υλοποίησης, με τους κατάλληλου ανθρώπους να υλοποιήσουν, την αγάπη των οπαδών της ομάδας και με σκληρή δουλειά είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η θέληση αλλά και το όραμα του Bill Papas έχει εμπνεύσει όλους εμάς στην διοίκηση αλλά και όλους στο αθλητικό τμήμα της ομάδας, μαζί όλοι κοιτάμε μπροστά σε έναν ΑΟΞ δυνατό και πρωταγωνιστή.

Πολλά καλά πράγματα γίνονται κι ακόμη καλύτερα θα γίνουν στα επόμενα χρόνια. Η ομάδα όμως χρειάζεται τους Ξανθιώτες όπως και η πόλη χρειάζεται ένα δυνατό ΑΟΞ. Η νέα εποχή του ΑΟΞ και ο σχεδιασμός που γίνεται για το μέλλον είναι μία ευκαιρία ανάπτυξης και για την ίδια την πόλη, η οποία ταυτίζεται με την ομάδα και τις επιτυχίες της που θα ακολουθήσουν. ΑΟΞ και Ξάνθη έχουν μία σχέση συμβιωτική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το τεχνικό team των Ακαδημιών μας που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουν ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία τις δραστηριότητές τους και να είναι σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν, είναι το μέλλον μας.

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, με το πέρας της μεταγραφικής περιόδου κι έχοντας ολοκληρώσει το ρόστερ της, να σηματοδοτήσουμε τη νέα εποχή για τον ΑΟΞ, την ομάδα της Ξάνθης.

Ο άνθρωπος που επιλέχθηκε προσωπικά από τον Bill Papas για να οδηγήσει αυτούς όλους τους καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές που μας εμπιστεύθηκαν και ήρθαν στην ομάδα μας, είναι ο Tony Popovic! My friend Tony, welcome to Xanthi.»

Πριν πάρει το λόγο ο νέος προπονητής μίλησε και ο άνθρωπος που στήνει τον νέο ΑΟΞ ο Ανέστης Τσετινές: 

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους εσάς που είστε παρόντες, όλους τους εκπροσώπους του Τύπου (έντυπου, ηλεκτρονικού, ραδιοφώνου, τηλεόρασης) τους εκπροσώπους των Παλαιμάχων του ΑΟΞ, τους εκπροσώπους των Xanthifans, καθώς επίσης κι όλους τους φιλάθλους και πιο συγκεκριμένα όλους τους απανταχού φιλάθλους και υποστηρικτές του ΑΟΞ.

Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, εκτός από Ξανθιώτης είμαι και παιδί που μεγάλωσε μέσα στην ομάδα μας – αρκετοί το γνωρίζετε τουλάχιστον οι παλαιότεροι πως ο πατέρας μου ο Γιώργος Τσετινές, ήταν για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ κατά την πρώτη εποχή της ομάδας μετά τη συνένωση του Ορφέα με την Ασπίδα Ξάνθης – και μετέπειτα προπονητής στις «φρέσκιες» τότε, ακαδημίες του ΑΟΞ, εκεί απ’ όπου ξεκίνησα κι εγώ και είχα την τύχη να τον έχω προπονητή – δάσκαλο. Από εκεί λοιπόν, από εκείνα τα χρόνια είχε μπολιαστεί μέσα μου η ΑΓΑΠΗ για την ομάδα μας.

Τα χρόνια κύλησαν και το 2010 βρέθηκα στην ομάδα για μια σύντομη θητεία τότε και μπορεί να έφυγα αλλά, ποτέ δεν έφυγε από μέσα μου η αγάπη για την ομάδα μας, για τον ΑΟΞ.

Αυτός ο λόγος, η μεγάλη μου αγάπη για την ομάδα δηλαδή, σε συνάρτηση με το project του κ. Papas για το νέο ΑΟ Ξάνθης ήταν οι παράγοντες που με ώθησαν να αποδεχθώ χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αυτή την πρόκληση της ευθύνης αυτού του νέου ξεκινήματος, της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για την ΟΜΑΔΑ μας.

Το μέγεθος του project για την ομάδα μας είναι πραγματικά μεγάλο. Ήρθε πλέον η ώρα για να μεγαλώσουμε περισσότερο και είναι πραγματικά μεγάλη η τιμή που μου κάνει ο κ. Papas, που με εμπιστεύθηκε εδώ, να γίνω κομμάτι της ιστορίας του ΝΕΟΥ ΑΟΞ και έμπρακτα πλέον να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να φέρω σε πέρας αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ, για την επιστροφή της ομάδας μας στη SL1, για το χτίσιμο της ομάδας από τις ακαδημίες, το χτίσιμο της ομάδας που θα είναι από τις πιο ανταγωνιστικές στη χώρα μας και θα κάνει γνωστό το όνομα της πόλης μας σε όλο τον κόσμο!

Κλείνοντας και παραχωρώντας το λόγο μου στον κ. Popovic, να σας πω μόνο πως είμαι περήφανος και χαρούμενος που θα συνεργαστώ μ’ έναν προπονητή της εμβέλειάς του, έναν προπονητή με πάρα πολλές επιτυχίες, ένα προπονητή με προσωπικότητα κι έναν θετικό άνθρωπο με τον οποίο πιστεύουμε να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας.

Τέλος ο νέος προπονητής της ΠΑΕ Ξάνθης δήλωσε τα εξής:   

«Ευχαριστώ, καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σ’ αυτή τη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πάπας που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία καθώς επίσης και τους ανθρώπους της ομάδας. Το κλαμπ έχει μία πολύ μεγάλη ιστορία από το 1989 στην μεγάλη ομάδα. Έχουμε μια ευκαιρία σε μια νέα εποχή για την ομάδα ώστε να δημιουργήσουμε τη νέα ιστορία. Έχουμε μία δυναμική ομάδα, μεγάλα σχέδια και στόχους, είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι της ομάδας.  Έχουμε πολλή δουλειά και είναι μία πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε σε μικρό διάστημα όσα θέλουμε. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία αλλά ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στη SL1 το συντομότερο δυνατό.

Η Ξάνθη είναι μια ολοκαίνουρια ομάδα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και υποσχόμαστε τους φιλάθλους ότι θα δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε το όραμα της ομάδας αλλά και της πόλης. Θέλουμε να είναι όλη οι υπερήφανοι για την ομάδα για το ποδόσφαιρό μας και θα παίζουμε όσο γίνεται καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε.

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων του ΑΟΞ έδωσε το παρών και με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο Μπάμπη Χατζημεστή καλωσόρισε τον νέο προπονητή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα. Ο νέος προπονητής δέχθηκε και τις ευχές από τους XanthiFans.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ακούστε τη συνέντευξη του μεγαλομετόχου Bill Papas:

Με πληροφορίες από xanthisport