Δύο νέα ισχυρά iPhone παρουσίασε σήμερα η Apple, αυξάνοντας τον αριθμό των νέων μοντέλων, στα τέσσσερα, μαζί με την αποκάλυψη του νέου iPhone 12 και iPhone 12 mini. Τα δύο άλλα μοντέλα φέρουν το όνομα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max, που αποτελεί και το υπερόπλο της.

Και εδώ υπάρχει η σχεδιαστική διαφοροποίηση που φέρνει τα νέα iPhone πιο κοντά στα iPhone 4 ή το πρόσφατο iPad Air, αφού διαθέτουν το χαρακτηριστικό notch ώστε να ξεκλειδώνουν με την βοήθεια του Face ID κι όχι με αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος αλλά και τη θέση των κυρτών πλευρών που είχαμε συνηθίσει από την κυκλοφορία του iPhone 6 κι έπειτα έχει πάρει ένα πλαίσιο επίπεδης όψης.

Και τα δύο μοντέλα φορούν τον επεξεργαστή A14 Bionic της Appleτεχνολογίας 5nm, ο οποίος κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα ενώ ο αποθηκευτικός τους χώρος ξεκινά από τα 128GB και φτάνει έως και τα 512GB στις ανώτερες εκδόσεις, και είναι και εδώ μη επεκτάσιμος. Επιπλέον, οι νέες συσκευές υποστηρίζουν δίκτυα 5G σε όλες τις εκδόσεις τους. 

Ειδικότερα το iPhone 12 Pro διαθέτει οθόνη AMOLED 6.1″ Super Retina XDR με μικρότερα περιθώρια από αυτά του iPhone 11 Pro, προσφέροντας μεγαλύτερη οθόνη σε ελαφρώς μικρότερο σώμα. Η οθόνη υποστηρίζει τα πρότυπα HDR Dolby Vision, HDR10 και HLG.

Και εδώ η εταιρεία, όπως και στα δύο προηγούμενα μοντέλα, έχει χρησιμοποιήσει το νέο υλικό ονόματι «Ceramic Shield», δημιουργημένο σε συνεργασία με την Corning – το οποίο ενισχύει την ανθεκτικότητά της κάνοντάς τη 4 φορές πιο ανθεκτική σε πτώσεις, σε σχέση με τα μοντέλα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Στις φωτογραφικές επιδόσεις να αναφέρουμε ότι το κινητό διαθέτει τριπλή κάμερα με δυνατότητα οπτικού zoom 4x. Οι δύο αισθητήρες διαθέτουν ανάλυση 12MP έκαστος, όπως ακριβώς και στο iPhone 12, με έναν επιπλέον αισθητήρα tele. Ο αναβαθμισμένος φακός wide διαθέτει διάφραγμα f/1.6, φακό 7 στοιχείων και νέο αισθητήρα για καλύτερη ποιότητα λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, η τεχνολογία Smart HDR 3 υπόσχεται να διατηρήσει τις λεπτομέρειες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία της φωτογραφίας ενώ ο αισθητήρας LiDAR που συνοδεύει την κάμερα εστιάζει καλύτερα το σκοτάδι και μειώνει τον χρόνο αποτύπωσης μιας φωτογραφίας.

Όσον αφορά στη βιντεοσκόπηση να σημειώσουμε ότι το νέο iPhone Pro υποστηρίζει καταγραφή βίντεο σε 10-bit HDR (Dolby Vision, HDR10) αλλά και καταγραφή σε 4K/60 – μαζί.

Όσο για το iPhone 12 Pro Max, να αναφέρουμε ότι έχει οθόνη 6.7″, αποτελώντας το μεγαλύτερο κινητό που έχει παρουσιάσει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Ειδοποιός διαφορά από το iPhone 12 Pro είναι η κάμερα της οποίας το zoom αγγίζει το 5x έναντι του 4x που βρίσκεται στο iPhone 12 Pro.

Το iPhone 12 Pro θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου με τιμή 999 δολάρια, σε 4 χρώματα: χρυσό, ασημί, γκρι και μπλε.

Το iPhone 12 Pro Max θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου με τιμή 1099 δολάρια, σε 4 χρώματα: χρυσό, ασημί, γκρι και μπλε.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στη συσκευασία δεν θα περιλαμβάνονται φορτιστής και ακουστικά, με σκοπό τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, όμως οι συσκευές είναι συμβατές με αξεσουάρ της προηγούμενης γενιάς.