Main Menu

Ενημέρωση του Σπύρου Τσιλιγγίρη στο Πρωθυπουργό για καταστροφές από κακοκαιρία, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη συμμετείχα σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσο , του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της Προεδρείας της Κυβερνήσεως κ. Κοντογεώργη και του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Νέζη καθώς και των συναδέλφων βουλευτών της ΝΔ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης της ΑΜΘ κ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς.
Στην τηλεδιάσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για την Θράκη, την ανάγκη ενδυνάμωσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου , τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις αυτής στις τοπικές κοινωνίες.
Στην τοποθέτηση μου ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τις χθεσινές καταστροφές εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε αγροτεμάχια και ποιμνιοστάσια της ΠΕ Ξάνθης.
Επιπρόσθετα αναφέρθηκα στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αναδασμών , την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προς ολοκλήρωση του Αρδευτικού Συστήματος καθώς και την παροχή κινήτρων για την χρήση γεωθερμίας σε ευρεία κλίμακα.
Τόνισα ακόμη την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του ασφυκτικού πλαισίου που δημιουργούν τόσο η Νατούρα όσο και η Συνθήκη Ραμσάρ ,εμποδίζοντας την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στερώντας τη δυνατότητα στη Θράκη να αναπτύξει μια ισχυρή τουριστική βιομηχανία , ικανή να μετατρέψει τη περιοχή μας από άξονα διέλευσης σε τουριστικό προορισμό.
Η Ανάπτυξη της ΑΜΘ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης και προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται μεθοδικές κινήσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ΑΜΘ σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.