Main Menu

Ξάνθη: Νέος οικίσκος 36 τετραγωνικών μέτρων τοποθετήθηκε στο Γηροκομείο “Μέγας Βασίλειος” για υποδοχή νέων ηλικιωμένων.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης “Μέγας Βασίλειος” Γιάννης Παπαχρόνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο αναφέρει τα εξής:
Το Γηροκομείο μας αντιμετωπίζει τον covid-19 και τις επιπτώσεις του από τον Φεβρουάριο του 2020.
Φτιάχνοντας και δημιουργώντας δικά του πρωτόκολλα ασφαλείας από τις πρώτες ημέρες, καταφέραμε μέχρι τώρα, αλώβητα να αντιμετωπίζουμε την υγειονομική κρίση . Αλώβητοι αφού δεν υπήρξε μέχρι τώρα κανένα κρούσμα στους γέροντές μας αλλά ούτε και στο προσωπικό μας.
Όμως καθημερινά αιμορραγούμε οικονομικά λόγω των επιπλέον εξόδων προστασίας και ασφάλειας που λάβαμε προληπτικά αλλά και που μας επέβαλλε στη συνέχεια η Πολιτεία. Για εμάς όμως πρωτίστως μεγάλη και άμεση προτεραιότητα είναι η προστασία όλων αυτών που μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους (δηλαδή οι ίδιοι οι παππούδες μας ) είτε μας εμπιστεύτηκαν τους δικούς τους ανθρώπους (παιδιά και συγγενείς).
Από σήμερα λοιπόν φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου “της καρδιάς μας” ένας ιδιόκτητος οικίσκος 36 τετραγωνικών όπου θα χρησιμοποιείται ως προσωρινός θάλαμος υποδοχής νέων εισαγωγών παππούδων και γιαγιάδων αλλά και επαναεισαγωγών από το Νοσοκομείο μας. Ένας θάλαμος αντί covid-19, πλήρως εξοπλισμένος, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ακόμα καλύτερα την υγειονομική κρίση και για τους επόμενους μήνες (τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2021)