Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Με μάσκες και χωρίς παρελάσεις ο εορτασμός του “ΟΧΙ” στη Ξάνθη.

80 χρόνια από το ιστορικό «ΟΧΙ»
Ογδόντα χρόνια από την ημέρα που σημάδεψε την Ελλάδα, την ιστορική εκείνη ημέρα που η χώρα μας είπε ΟΧΙ στην υποταγή. Φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εορτάστηκε χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις και με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.
Οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη περιελάμβαναν την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Δρίμτζια Μαρία. Στην συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης (πλατεία Ελευθερίας) από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και καταθέσεις στεφάνων, με την τελετή να κλείνει με τον Εθνικό ύμνο τον οποίο απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης και έψαλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Διευθυντού Αστυνομικός Διευθυντής Χατζησταμάτης Κων/νος, την Πυροσβεστική ο Διοικητής της Πύραρχος Κοσμίδης Θεόδωρος, το Λιμεναρχείο Λάγους ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Ευάγγελος Σακκόπουλος, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ο πρόεδρος Θεοφάνης Καραμπιπέρης, το Παράρτημα Ξάνθης της ΕΑΑΣ ο πρόεδρος Γιάννης Κουτσαϊμάνης και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κών ο πρόεδρος Γιάννης Σπυριδόπουλος. Στην αναμνηστική διακρίνεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση.
«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.
Θεοφάνης Καραμπιμπέρης