Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ξάνθης για τις συμπλοκές και τις συλλήψεις στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Μαζική και μαχητική η πορεία του Πολυτεχνείου που οργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης σε συνεργασία με κομματικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς, σπάζοντας στο δρόμο την απόπειρα συνταγματικής εκτροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πορεύτηκαν στην 28ης Οκτωβρίου από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι το ύψος της Τσιμισκή, απ’ όπου έστριψαν προς την Καραολή με κατεύθυνση την αστυνομική διεύθυνση της Ξάνθης, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μέχρι την απελευθέρωση όλων -και των 29 προσαχθέντων αγωνιστών και αγωνιστρίων.
Οι προσαχθέντες, φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη του Αυτόνομου Σχήματος και της αναρχικής συλλογικότητας Πέλοτο, νωρίτερα στην Κεντρική Πλατεία, είχαν δεχθεί εντελώς αναίτια βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας, που προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές.
Αφού αφέθηκαν όλοι και όλες ελεύθεροι, το σώμα της πορείας ξανασυγκροτήθηκε και κινήθηκε με συνθήματα προς την Πλατεία και στη συνέχεια προς το Πολυτεχνείο, μέχρι το ύψος της ΔΕΗ, όπου συνάντησε παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Χαιρετίζουμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που συνέβαλαν σ’ αυτή την ξεκάθαρη νίκη του εργατικού κινήματος και της νεολαίας απέναντι στην κυβέρνηση της λιτότητας, της αστυνομοκρατίας και της εγκληματικής αδιαφορίας για τη δημόσια υγεία.
Κλιμακώνουμε, οργανώνοντας την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη, γιατί όπως λέει ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών: “του COVID η διαχείριση είναι ταξική: πλουτίζουνε οι πλούσιοι, πεθαίνουν οι φτωχοί”. Και η απάντηση απέναντι σ’ αυτή τη δολοφονική πολιτική μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τους αγώνες της τάξης μας.
ΣΕΚ Ξάνθης