Main Menu

Χρυσοχοίδης από τη Ξάνθη: “Αποφασίσαμε νέα σειρά μέτρων και περισσότερους ελέγχους για τον covid-19”

Την πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Υπουργός παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Παρών στη σύσκεψη μεταξύ και άλλων ήταν  ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ,ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Αναλυτικά o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε τα εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Ξάνθη, γιατί υπάρχει ανάγκη. Γιατί ανησυχούμε πολύ με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Μια περιοχή που βασανίστηκε και δοκιμάστηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας. Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση σε ότι αφορά στις αντοχές του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Ελπίζω, εύχομαι και θα παλέψουμε, ούτως ώστε αυτή η οριακή κατάσταση να μετατραπεί σε καλή, ανεκτή και ελεγχόμενη.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί αποφασίσαμε μια σειρά από μέτρα και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους, τις εξαίρετες υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας, τον ΕΟΔΥ, που εργάζονται νυχθημερόν. Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση περισσότερων ελέγχων covid όχι μόνο από τον ΕΟΔΥ, αλλά και από άλλους φορείς, όπως την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Περιφέρεια, τους Δήμους, ώστε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού να ελέγχονται διαρκώς.

Θα σας θυμίσω στην πρώτη φάση της πανδημίας την περιοχή του Εχίνου που βασανίστηκε και δοκιμάστηκε πολύ. Όμως η φάση αυτή πέρασε και σήμερα ο Εχίνος μια περιοχή με περίπου 1.000 κατοίκους με σχεδόν καθόλου κρούσματα. Το παράδειγμα του Εχίνου, τώρα το χρειάζεται όλη η Ξάνθη. Αποτελεί μήνυμα για όλους μας. Σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε αποτρεπτικοί, να βάλουμε φραγμό και φρένο στην πανδημία με τις δράσεις μας ταυτόχρονα με την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη.

Σε λίγο θα επισκεφθώ και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να συζητήσω μαζί του για τη συμβολή της Εκκλησίας στον κοινό αγώνα για τον περιορισμό του κορονοϊού και το πώς θα συνεχίσει να μας βοηθά και τις επόμενες μέρες των εορτών.

Όλη η Ξάνθη είναι μια πρώτη γραμμή στα σύνορα. Ας γίνει αυτό παράδειγμα και στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι τόσους μήνες, γεμάτοι αυταπάρνηση αγωνίζονται για να σώζουν ζωές. Ευχαριστώ και την Αστυνομία για ακόμη μια φορά. Βρίσκονται στους δρόμους από τον Μάρτιο, στη συνοριογραμμή για μήνες, πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δεν είναι μόνο η αστυνομία των ελέγχων. Είναι οι άνθρωποι της συνδρομής, λύνουν καθημερινά θέματα, άοκνα και αγόγγυστα. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και τους επαινώ για την αυτοθυσία τους.

Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια γιατί εδώ υπάρχει σύμπνοια και ηγεσία. Άνθρωποι που έχουν μάθει να παλεύουν και να νικούν. Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές.»

Ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος δήλωσε:

Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη παρουσία και των τεσσάρων Δημάρχων της περιοχής.

Εξετάσαμε την εξέλιξη της επιδημίας στην περιοχή από την αρχή της υγεινομικής κρίσης και αποφασίσαμε να υπάρξουν περισσότερα τεστ και έλεγχοι τήρησης των μέτρων με τη συνεργασία όλων του εμπλεκόμενων φορέων: του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΔΥ, των υγεινομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μένω ικανοποιημένος από τη σημερινή σύσκεψη. Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, η αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια και Δήμοι, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην πολιτεία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι