Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
14°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

“Κούρεμα” ενοικίου 80%: Ποιοι ΚΑΔ θα ωφεληθούν – Τι θα λάβουν ως αποζημίωση οι ιδιοκτήτες.

«Κούρεμα» ενοικίου στο 80% για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο: Το μέτρο έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν αυτή την τεράστια μείωση που θα αφορά σε πολύ συγκεκριμένους ΚΑΔ. Θα λάβουν όμως και εκείνοι με τη σειρά τους μια «γενναία» αποζημίωση για τη «χασούρα» τους από το κράτος.

Χωρίς έσοδα και με κατεβασμένα τα ρολά διαρκώς από τον Μάρτιο –με ελάχιστες εξαιρέσεις- και τα έξοδα, όπως το ενοίκιο, να «τρέχουν» η απόφαση ήταν μονόδρομος: Πόσο μάλλον όταν όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η πανδημία θα συνεχίσει να κάνει ζημιά και το α΄ τρίμηνο της νέας χρονιάς. Όσοι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο δεχτούν εκ νέου κρατική εντολή να κρατήσουν κατεβασμένα ρολά στα καταστήματά τους θα πληρώσουν μόλις το 20% του συμφωνημένου στο μισθωτήριο ενοικίου.

Ποιοι θα πληρώσουν 80% «κουρεμένο» ενοίκιο – Ποιοι μένουν εκτός

Εκείνες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν στον εκμισθωτή τους κατά 80% μειωμένο ενοίκιο, είναι εκείνες που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό: Σε κάθε περίπτωση θα είναι όσες υποχρεωθούν να συνεχίσουν να έχουν κατεβασμένα τα ρολά.