Main Menu

Θράκη: Συναγερμός σε Νοσοκομείο-Εντοπίστηκαν 40 νέα κρούσματα.

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό περισσότερα από 40 μέλη του προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που είχε μετατραπεί σε κλινική covid-19 έχει αποσυμφορηθεί και ένας αριθμός ασθενών έχει μεταφερθεί και συνεχίζει την νοσηλεία του στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και  όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση.

Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό. Αξίζει να σημειωθεί πως στην μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχουν ασθενείς που πάσχουν και από covid-19 και βρίσκονται απομονωμένοι από τους υπόλοιπους.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει  ζητήσει, επανειλημμένως, από την Κυβέρνηση την διεξαγωγή τακτικών τεστ για κορονοϊό στο προσωπικό των νοσοκομείων κάτι που όμως δεν έχει εφαρμοστεί. «Πρέπει να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση» κατέληξε ο κ. Γιαννάκoς.

ert